Plantaardig ei o.b.v. kikkererwten

Kipster onderzoekt de haalbaarheid van een plantaardig ei op basis van kikkererwten, gericht op voedselveiligheid en productieprocessen.

Subsidie
€ 20.000
2021

Projectdetails

Inleiding

In de maatschappij is een trend zichtbaar, waarbij steeds meer consumenten kiezen voor een vegetarisch of veganistisch dieet.

Probleemstelling

Op de markt is er echter nog geen goede ei-vervanger voor de consument beschikbaar, die geschikt is voor een veganistische levensstijl.

Doelstelling

Kipster is voornemens om de technische en economische haalbaarheid te onderzoeken van de eigen ontwikkeling van een plantaardig ei, geproduceerd op basis van eiwit uit kikkererwten.

Focusgebieden

Hierbij zal de focus liggen op:

  • Het onderzoeken van de voedselveiligheid van het product.
  • Het onderzoeken van de houdbaarheid van een dergelijk product.

Procesontwikkeling

Verder worden er mogelijkheden onderzocht voor het inrichten van procestechnologie die nodig is om deze ontwikkeling op praktijkschaal te produceren en op de markt te brengen.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000
Totale projectbegroting€ 50.760

Tijdlijn

Startdatum21-4-2021
Einddatum20-4-2022
Subsidiejaar2021

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Kipster B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Circulaire keten plantaardige eiwitten uit veldbonen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van hoogwaardige plantaardige eiwitisolaten uit lokaal geteelde veldbonen als duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek plantaardige kwark op basis van Fava boon

Veagons onderzoekt de haalbaarheid en schaalbaarheid van een plantaardig kwarkalternatief op basis van fava-eiwit, gericht op atleten en bewuste consumenten.

€ 17.902
Mkb-innovati...

Plantaardig garnaalalternatief

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige alternatieven voor garnalen, gericht op smaak, voedingswaarde en milieuvriendelijkheid.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Eiwitrijke Tempeh Snack

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een eiwitrijke, plantaardige tempeh snack met optimale nutritionele waarde en smaak.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

€ 198.100
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
Mkb-innovati...

Volwaardige Vegan Vleesvervangers

Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.

€ 342.972
1.1 - Het ve...

Plant-Based Seafood

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.

€ 907.778
EIC Accelerator

Novel precision fermentation process to produce animal-free bioidentical ovalbumin

Onego Bio aims to revolutionize the egg market by producing animal-free ovalbumin through precision fermentation, ensuring cost parity and reduced environmental impact while enhancing food security.

€ 2.499.999