Plantaardig ei o.b.v. kikkererwten
Kipster onderzoekt de haalbaarheid van een plantaardig ei op basis van kikkererwten, gericht op voedselveiligheid en productieprocessen.
Projectdetails
Inleiding
In de maatschappij is een trend zichtbaar, waarbij steeds meer consumenten kiezen voor een vegetarisch of veganistisch dieet.
Probleemstelling
Op de markt is er echter nog geen goede ei-vervanger voor de consument beschikbaar, die geschikt is voor een veganistische levensstijl.
Doelstelling
Kipster is voornemens om de technische en economische haalbaarheid te onderzoeken van de eigen ontwikkeling van een plantaardig ei, geproduceerd op basis van eiwit uit kikkererwten.
Focusgebieden
Hierbij zal de focus liggen op:
- Het onderzoeken van de voedselveiligheid van het product.
- Het onderzoeken van de houdbaarheid van een dergelijk product.
Procesontwikkeling
Verder worden er mogelijkheden onderzocht voor het inrichten van procestechnologie die nodig is om deze ontwikkeling op praktijkschaal te produceren en op de markt te brengen.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Totale projectbegroting | € 50.760 |
Tijdlijn
Startdatum | 21-4-2021 |
Einddatum | 20-4-2022 |
Subsidiejaar | 2021 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Kipster B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Circulaire keten plantaardige eiwitten uit veldbonenHet project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van hoogwaardige plantaardige eiwitisolaten uit lokaal geteelde veldbonen als duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek plantaardige kwark op basis van Fava boonVeagons onderzoekt de haalbaarheid en schaalbaarheid van een plantaardig kwarkalternatief op basis van fava-eiwit, gericht op atleten en bewuste consumenten. | Mkb-innovati... | € 17.902 | 2022 | Details |
Plantaardig garnaalalternatiefHet project ontwikkelt duurzame plantaardige alternatieven voor garnalen, gericht op smaak, voedingswaarde en milieuvriendelijkheid. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2024 | Details |
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgersFromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Eiwitrijke Tempeh SnackHet project onderzoekt de haalbaarheid van een eiwitrijke, plantaardige tempeh snack met optimale nutritionele waarde en smaak. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Circulaire keten plantaardige eiwitten uit veldbonen
Het project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van hoogwaardige plantaardige eiwitisolaten uit lokaal geteelde veldbonen als duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten.
Haalbaarheidsonderzoek plantaardige kwark op basis van Fava boon
Veagons onderzoekt de haalbaarheid en schaalbaarheid van een plantaardig kwarkalternatief op basis van fava-eiwit, gericht op atleten en bewuste consumenten.
Plantaardig garnaalalternatief
Het project ontwikkelt duurzame plantaardige alternatieven voor garnalen, gericht op smaak, voedingswaarde en milieuvriendelijkheid.
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers
Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.
Eiwitrijke Tempeh Snack
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een eiwitrijke, plantaardige tempeh snack met optimale nutritionele waarde en smaak.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwitHet project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen. | Mkb-innovati... | € 198.100 | 2019 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Volwaardige Vegan VleesvervangersRival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen. | Mkb-innovati... | € 342.972 | 2022 | Details |
Plant-Based SeafoodHet project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen. | 1.1 - Het ve... | € 907.778 | 2023 | Details |
Novel precision fermentation process to produce animal-free bioidentical ovalbuminOnego Bio aims to revolutionize the egg market by producing animal-free ovalbumin through precision fermentation, ensuring cost parity and reduced environmental impact while enhancing food security. | EIC Accelerator | € 2.499.999 | 2025 | Details |
Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit
Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
Volwaardige Vegan Vleesvervangers
Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.
Plant-Based Seafood
Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.
Novel precision fermentation process to produce animal-free bioidentical ovalbumin
Onego Bio aims to revolutionize the egg market by producing animal-free ovalbumin through precision fermentation, ensuring cost parity and reduced environmental impact while enhancing food security.