Circulaire keten plantaardige eiwitten uit veldbonen
Het project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van hoogwaardige plantaardige eiwitisolaten uit lokaal geteelde veldbonen als duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten.
Projectdetails
Inleiding
Aanleiding voor dit project is het gebrek aan duurzame en plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten.
Vraag naar plantaardige eiwitten
Door de groeiende vraag naar vegetarische en veganistische producten is er sprake van een toenemende vraag naar duurzaam geproduceerde plantaardige eiwitisolaten om te verwerken in bijvoorbeeld:
- Sauzen
- Emulsies
- Vleesvervangers
Hier zien wij kansen.
Doel van het project
Wij willen onderzoeken wat de mate van haalbaarheid is van de productie van hoogwaardige plantaardige eiwitten in de vorm van eiwitisolaat, uit lokaal geteelde veldbonen als alternatief voor dierlijke en geïmporteerde plantaardige eiwitten.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Magnificent Proteins B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Haalbaarheid en marktpotentieel van eiwitten uit microbiële reststromen voor veganistische toepassingenHet project onderzoekt de voedseltoepassingen van microbiële eiwitten om een businessplan voor diervrije voedingsemulgatoren te ontwikkelen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Sea-Food producten van insecten eiwittenHet project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Haalbaarheid Multi-purpose-eiwit-processing-plantHet project onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame eiwitverwerkingsfabriek voor plantaardige grondstoffen, gericht op het produceren van hoogwaardige eiwitingrediënten met minimale impact. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Plantaardig vis voor duurzame oceanenHet project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Bioraffinage van eiwitstrengen uit biomassa tbv. Pharma en (bulk)chemieHet project richt zich op het ontwikkelen van processen voor het winnen van eiwitten uit biomassa, gericht op duurzame toepassingen in de chemie en farmacie, ter ondersteuning van de groeiende vraag naar eiwitten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Haalbaarheid en marktpotentieel van eiwitten uit microbiële reststromen voor veganistische toepassingen
Het project onderzoekt de voedseltoepassingen van microbiële eiwitten om een businessplan voor diervrije voedingsemulgatoren te ontwikkelen.
Sea-Food producten van insecten eiwitten
Het project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa.
Haalbaarheid Multi-purpose-eiwit-processing-plant
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame eiwitverwerkingsfabriek voor plantaardige grondstoffen, gericht op het produceren van hoogwaardige eiwitingrediënten met minimale impact.
Plantaardig vis voor duurzame oceanen
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners.
Bioraffinage van eiwitstrengen uit biomassa tbv. Pharma en (bulk)chemie
Het project richt zich op het ontwikkelen van processen voor het winnen van eiwitten uit biomassa, gericht op duurzame toepassingen in de chemie en farmacie, ter ondersteuning van de groeiende vraag naar eiwitten.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwitHet project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen. | Mkb-innovati... | € 198.100 | 2019 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Reinventing sustainable and juicy meat alternativesDit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen. | Mkb-innovati... | € 193.595 | 2023 | Details |
De ontwikkeling van Nederlands Eerste Circulaire Vleesvervanger (NECV)Het project ontwikkelt een circulaire vleesvervanger uit lokale reststromen, gericht op duurzaamheid en voedingswaarde. | 1.1 - Het ve... | € 560.032 | 2023 | Details |
FABAFOODFABAFOOD ontwikkelt een nieuw veldbonenras voor duurzame eiwitproductie voor menselijke consumptie in het Nederlandse klimaat. | 1.1 - RSO1.1... | € 406.113 | 2022 | Details |
Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit
Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
Reinventing sustainable and juicy meat alternatives
Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.
De ontwikkeling van Nederlands Eerste Circulaire Vleesvervanger (NECV)
Het project ontwikkelt een circulaire vleesvervanger uit lokale reststromen, gericht op duurzaamheid en voedingswaarde.
FABAFOOD
FABAFOOD ontwikkelt een nieuw veldbonenras voor duurzame eiwitproductie voor menselijke consumptie in het Nederlandse klimaat.