The BURGER Project
MaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie.
Projectdetails
Inleiding
MaGie Creations en Cano-ela bundelen krachten om hoogwaardige ingrediënten voor vleesvervangers te ontwikkelen. Koolzaad en bierbostel worden via biochemische bewerking en een uniek proces verwerkt tot een gezonde en duurzame burger met broodje.
Doelstelling
Het project streeft naar de ontwikkeling van een innovatieve vegan burger en bijbehorend broodje, gebaseerd op de unieke combinatie van koolzaad en bierbostel.
Productontwikkeling
Door de emulgerende, bindende en gelerende eigenschappen van koolzaad te combineren met vezel- en eiwitrijke bierbostel, beoogt het project een product met superieure voedingswaarden en textuur te creëren.
Procesinnovatie
Daarnaast richt het project zich op het ontwikkelen van een geavanceerd scheikundig extractie-, bewerkings- en mengproces. Deze ontwikkeling draagt bij aan het circulair benutten van grondstoffen, door afvalstromen een nieuw doel te geven en de efficiëntie van duurzame voedselproductie te verhogen.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 184.034 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- MaGie Creations B.V.penvoerder
- Cano-ela B.V
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Reinventing sustainable and juicy meat alternativesDit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen. | Mkb-innovati... | € 193.595 | 2023 | Details |
Hoogwaardige commerciële ingrediënten uit grasGrassa BV ontwikkelt een innovatief bioraffinageproces om eiwitten uit gras te winnen voor duurzame diervoeding en vermindering van soja-import. | Mkb-innovati... | € 278.040 | 2022 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwitDalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid. | Mkb-innovati... | € 113.663 | 2018 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Reinventing sustainable and juicy meat alternatives
Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.
Hoogwaardige commerciële ingrediënten uit gras
Grassa BV ontwikkelt een innovatief bioraffinageproces om eiwitten uit gras te winnen voor duurzame diervoeding en vermindering van soja-import.
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit
Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Haalbaarheidsstudie Upcyling Bierbostel MaGie CreationsHet project onderzoekt de haalbaarheid van chemische extractie van betaglucaan en ferulinezuur uit bierbostel om de milieu-impact en economische kansen van MaGie Creations te verbeteren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Haalbaarheidsstudie BIERVETBIERVET onderzoekt de upcycling van bierbostel tot vetvervanger in voedingsproducten om de circulariteit en gezondheid van de voedselketen te verbeteren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgersFromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Voedselingrediënten op basis van gefermenteerd zeewierOnderzoek naar de haalbaarheid van vleesproducten met gefermenteerd zeewier als additief, gericht op het verzamelen van informatie voor een go/no go beslissing en commerciële ontwikkeling. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Closing the Loop on Brewers’ Spent Grains: Feed the World and Fuel the BreweryProject LIFE FWFB aims to establish a zero-waste circular model that upcycles Brewers' Spent Grains into high-quality proteins and fibers for sustainable food and energy applications. | LIFE Standar... | € 5.302.150 | 2022 | Details |
Haalbaarheidsstudie Upcyling Bierbostel MaGie Creations
Het project onderzoekt de haalbaarheid van chemische extractie van betaglucaan en ferulinezuur uit bierbostel om de milieu-impact en economische kansen van MaGie Creations te verbeteren.
Haalbaarheidsstudie BIERVET
BIERVET onderzoekt de upcycling van bierbostel tot vetvervanger in voedingsproducten om de circulariteit en gezondheid van de voedselketen te verbeteren.
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers
Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.
Voedselingrediënten op basis van gefermenteerd zeewier
Onderzoek naar de haalbaarheid van vleesproducten met gefermenteerd zeewier als additief, gericht op het verzamelen van informatie voor een go/no go beslissing en commerciële ontwikkeling.
Closing the Loop on Brewers’ Spent Grains: Feed the World and Fuel the Brewery
Project LIFE FWFB aims to establish a zero-waste circular model that upcycles Brewers' Spent Grains into high-quality proteins and fibers for sustainable food and energy applications.