CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Subsidie
€ 348.180
2018

Projectdetails

Inleiding

In dit MIT-Zuid R&D-samenwerkingsproject getiteld “Continue Texturering van Plantaardige Eiwitten als Rundvleesanaloga” (“CONTEXT”) staat de ontwikkeling van een innovatieve, continue en flexibele textureringstechnologie centraal.

Projectinformatie

Het R&D-project bestaat uit 4 MKB'ers, te weten:

  • Sobatech Services BV
  • Green Meat Products
  • Conveni
  • TOP

De omvang van het project is €994.800, met een gevraagde subsidie van €348.180, en kent een doorlooptijd van 24 maanden.

Doelstellingen

In het project wordt onderzoek gedaan naar een nieuwe, innovatieve textureringstechnologie waarmee voor het eerst vezelstructuren kunnen worden gegenereerd in plantaardig eiwit die nagenoeg identiek zijn aan (rauw) rundvlees. Dit betreft de langverwachte vierde generatie vleesvervanger.

Ontwikkeling en Toepassing

Gedurende het project wordt na de onderzoeksfase een prototype van de machine ontworpen, gebouwd en onderzocht. Het doel hiervan is om de onderzochte variaties in eiwittextuur te kunnen begrijpen, sturen en voorspellen, met als uiteindelijke doel om met de technologie een zeer breed spectrum aan vleesvervangers te kunnen produceren.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 348.180

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2018

Partners & Locaties

Projectpartners

  • SoBaTech Services B.V.penvoerder
  • Conveni
  • Green Meat Products
  • TOP

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking

Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
Mkb-innovati...

Biobased protein

Drie MKB'ers ontwikkelen een innovatief extractieproces voor biobased plantaardige eiwitten uit oliehoudende zaden, gericht op duurzaamheid en concurrentieprijs in een groeiende markt.

€ 199.993
Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

€ 198.100
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen

Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

€ 20.000
Mkb-innovati...

DST TVP

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.

€ 20.000
1.1 - Het ve...

HITEX

Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.

€ 302.312
Mkb-innovati...

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

€ 20.000