Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen

Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen.

Doel van het Project

Onderzoek en ontwikkeling naar de toepassing van de vervaardiging van eiwitrijke texturen middels natuurlijke texturisatie technieken op basis van micro-organismen, welke gevoed worden uit nevenstromen uit de voedingsmiddelenindustrie.

Verwachte Resultaten

Middels dit project is het doel om 80% van de nevenstromen te valoriseren naar een hernieuwbare eiwitbron voor humane toepassing.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Proteins of Tomorrow B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Technische en Economische haalbaarheid van Mycelium voorkweek in de productie van Mycoproteïnes op reststromen.

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een voorkweekproces om de fermentatieduur van mycoproteïnes uit reststromen met 30% te verkorten, gericht op de vlees- en visvervangende industrie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Sea-Food producten van insecten eiwitten

Het project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsproject biostimulant op basis van micro organisme

Het project onderzoekt de toepassing en productie van een innovatieve biostimulant in Nederland, die kunstmestverbruik met 50% kan verminderen en de plantopbrengst verbetert.

€ 19.680
Mkb-innovati...

Microbiele Proteine

Farmless ontwikkelt duurzame microbiële proteïne uit eMethanol en groene ammoniak, waardoor eiwitproductie mogelijk is zonder landbouwgrond te gebruiken.

€ 20.000
Mkb-innovati...

MYCOTEX

Het project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie.

€ 17.500

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

€ 348.180
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

Ontwikkeling van biologische meststof dmv verwerking van reststromen

Een consortium ontwikkelt een prototype van een bioinstallatie voor de productie van biologische meststoffen.

€ 218.417
Mkb-innovati...

Biobased protein

Drie MKB'ers ontwikkelen een innovatief extractieproces voor biobased plantaardige eiwitten uit oliehoudende zaden, gericht op duurzaamheid en concurrentieprijs in een groeiende markt.

€ 199.993
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595