Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen
Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.
Projectdetails
Inleiding
Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen.
Doel van het Project
Onderzoek en ontwikkeling naar de toepassing van de vervaardiging van eiwitrijke texturen middels natuurlijke texturisatie technieken op basis van micro-organismen, welke gevoed worden uit nevenstromen uit de voedingsmiddelenindustrie.
Verwachte Resultaten
Middels dit project is het doel om 80% van de nevenstromen te valoriseren naar een hernieuwbare eiwitbron voor humane toepassing.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Proteins of Tomorrow B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Technische en Economische haalbaarheid van Mycelium voorkweek in de productie van Mycoproteïnes op reststromen.Het project onderzoekt de haalbaarheid van een voorkweekproces om de fermentatieduur van mycoproteïnes uit reststromen met 30% te verkorten, gericht op de vlees- en visvervangende industrie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Sea-Food producten van insecten eiwittenHet project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Haalbaarheidsproject biostimulant op basis van micro organismeHet project onderzoekt de toepassing en productie van een innovatieve biostimulant in Nederland, die kunstmestverbruik met 50% kan verminderen en de plantopbrengst verbetert. | Mkb-innovati... | € 19.680 | 2021 | Details |
Microbiele ProteineFarmless ontwikkelt duurzame microbiële proteïne uit eMethanol en groene ammoniak, waardoor eiwitproductie mogelijk is zonder landbouwgrond te gebruiken. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
MYCOTEXHet project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie. | Mkb-innovati... | € 17.500 | 2024 | Details |
Technische en Economische haalbaarheid van Mycelium voorkweek in de productie van Mycoproteïnes op reststromen.
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een voorkweekproces om de fermentatieduur van mycoproteïnes uit reststromen met 30% te verkorten, gericht op de vlees- en visvervangende industrie.
Sea-Food producten van insecten eiwitten
Het project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa.
Haalbaarheidsproject biostimulant op basis van micro organisme
Het project onderzoekt de toepassing en productie van een innovatieve biostimulant in Nederland, die kunstmestverbruik met 50% kan verminderen en de plantopbrengst verbetert.
Microbiele Proteine
Farmless ontwikkelt duurzame microbiële proteïne uit eMethanol en groene ammoniak, waardoor eiwitproductie mogelijk is zonder landbouwgrond te gebruiken.
MYCOTEX
Het project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwitDalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid. | Mkb-innovati... | € 113.663 | 2018 | Details |
Ontwikkeling van biologische meststof dmv verwerking van reststromenEen consortium ontwikkelt een prototype van een bioinstallatie voor de productie van biologische meststoffen. | Mkb-innovati... | € 218.417 | 2018 | Details |
Biobased proteinDrie MKB'ers ontwikkelen een innovatief extractieproces voor biobased plantaardige eiwitten uit oliehoudende zaden, gericht op duurzaamheid en concurrentieprijs in een groeiende markt. | Mkb-innovati... | € 199.993 | 2016 | Details |
Reinventing sustainable and juicy meat alternativesDit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen. | Mkb-innovati... | € 193.595 | 2023 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit
Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.
Ontwikkeling van biologische meststof dmv verwerking van reststromen
Een consortium ontwikkelt een prototype van een bioinstallatie voor de productie van biologische meststoffen.
Biobased protein
Drie MKB'ers ontwikkelen een innovatief extractieproces voor biobased plantaardige eiwitten uit oliehoudende zaden, gericht op duurzaamheid en concurrentieprijs in een groeiende markt.
Reinventing sustainable and juicy meat alternatives
Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.