Efficiëntere bestellingen, minder verspilling met de slimme menukaart

Wastewatchers en Jamezz ontwikkelen een slimme menukaart met een Basketanalyse tool om voedselverspilling te verminderen en omzet te verhogen door klantgerichte productaanbevelingen.

Subsidie
€ 170.100
2023

Projectdetails

Inleiding

Wastewatchers en Jamezz slaan de handen ineen om een slimme menukaart te ontwikkelen voor de hospitality branche.

Projectdoelen

Er wordt binnen dit project een Basketanalyse tool ontwikkeld om voedselverspilling te verminderen en de omzet te verhogen door in te spelen op de behoeften van klanten. De tool heeft als doelen:

  1. Actief aanbieden van passende producten op basis van klantgedrag.
  2. Verminderen van voedselverspilling door efficiënte voedselcombinaties.

Functionaliteiten

Het helpt gasten bij het bestellen door:

  • Suggesties te geven voor productcombinaties.
  • Alternatieven voor producten te bieden die binnenkort over de houdbaarheidsdatum zijn of als gezonder alternatief gelden.

Resultaat

Hierdoor worden bestellingen efficiënter en wordt voedselverspilling verminderd. Het resultaat van dit project is een voorspellend systeem voor menu-engineering in de horeca.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 170.100

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Wastewatchers B.V.penvoerder
  • Jamezz B.V.

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking

Mkb-innovati...

Smart-Cooler 2.0 incl. Smart-Restocking System (3S)

HealthyFeeling ontwikkelt de Smart-Cooler 2.0 om hotels 24/7 toegang te bieden tot gezond en lokaal eten en drinken.

€ 212.044
Mkb-innovati...

Robotica voor de horeca

Het project ontwikkelt een pasta robot voor de horeca om automatisering te versnellen, personeelstekorten te verlichten en kosten te verlagen.

€ 126.539
Mkb-innovati...

Vander Vang Smart Waste

Het project ontwikkelt innovatieve oplossingen voor afvalbeheer om bij te dragen aan een circulaire economie, met focus op gedragsverandering en efficiënte verwerking van afvalstromen.

€ 198.835
Mkb-innovati...

Fresh Strips 2.0

Dit project ontwikkelt een batterijloze sensor en machine learning-systeem voor het monitoren van voedselkwaliteit tijdens transport, ter verbetering van voedselveiligheid en vermindering van voedselverspilling.

€ 170.280

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Machine-learning tegen voedselverspilling in de horeca

De Walrus ontwikkelt een softwareprototype dat met machine learning voorspellingen doet om voedselverspilling in de horeca te verminderen en duurzame inkoop te bevorderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Voorspellingsmodule voor full-service restaurants om voedselverspilling tegen te gaan

Wastewatchers B.V. ontwikkelt een voorspellingsmodule voor restaurants om voedselverspilling te verminderen door inkoop en productaanbod te optimaliseren op basis van real-time data.

€ 20.000
Mkb-innovati...

AMIGO Connected Horeca

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een AI-platform voor horeca om voedselverspilling te verminderen door verkoopvoorspellingen te genereren.

€ 20.000
EIC Accelerator

Cutting-edge food waste solution for restaurants

Binspector leverages AI and smart technology to help restaurants reduce food waste by 70%, saving over €30,000 annually while enhancing profitability and sustainability.

€ 2.412.112
Mkb-innovati...

Smart Food Waste Prevention

Het project richt zich op het verminderen van voedselverspilling van groente en fruit door slimme technologie en AI te gebruiken voor kwaliteitsanalyse en optimalisatie van de toeleveringsketen.

€ 190.400