Smart-Cooler 2.0 incl. Smart-Restocking System (3S)

HealthyFeeling ontwikkelt de Smart-Cooler 2.0 om hotels 24/7 toegang te bieden tot gezond en lokaal eten en drinken.

Subsidie
€ 212.044
2023

Projectdetails

Innovatie

Inleiding

HealthyFeeling heeft in een eerder stadium in samenwerking met Bromedo de technische haalbaarheid onderzocht voor de ontwikkeling van een prototype van een Smart-Cooler. Dit onderzoek is destijds ondersteund middels een MIT-haalbaarheidssubsidie. De uitkomsten van deze studie zijn aanleiding geweest om deze Smart-Cooler daadwerkelijk te ontwikkelen.

Productomschrijving

De Smart-Cooler kan gezien worden als een flexibele open koelkast om de traditionele minibar en vendingmachine te vervangen in niet-openbare ruimtes. Deze koelkast kan door een zelf ontwikkeld weegschaalsysteem ieder product dat uit de koelkast wordt gepakt identificeren, zonder dit te labelen, taggen of (laten) scannen. Daarbij is het contactloos en persoonlijk te bedienen via een mobiele applicatie.

Probleem en oplossing

Huidige situatie

HealthyFeeling heeft in de afgelopen jaren haar ICT-ecosysteem ontworpen en een beta-versie van de Smart-Cooler 1.0 ontwikkeld, inclusief een iOS en Android app voor de consument. Tijdens een pilotfase afgelopen jaar bij drie locaties hebben meer dan 500 gebruikers de HealthyFeeling app gedownload. Meer dan 250 vaste (terugkerende) klanten hebben ca. 1.500 bestellingen geplaatst.

Pilotresultaten

De pilot heeft plaatsgevonden bij locaties met diverse profielen, variërend van de Van Nelle Fabriek (kantooromgeving) tot Wageningen Universiteit (school). Zowel de uitkomst van het MIT-haalbaarheidsonderzoek als de resultaten van de pilotfase bevestigen dat de door HealthyFeeling ontwikkelde innovatieve hardware en software een probleem met eten en drinken in de leisure kan oplossen.

Probleem in de sector

Hotels hebben namelijk wereldwijd een probleem met het verouderde systeem en het huidige servicemodel van de minibar op hotelkamers. Daarnaast hebben ze een tekort aan gekwalificeerd personeel (o.a. koks en bediening) voor het aanbieden van (gezond) eten en drinken in een restaurant of door de roomservice.

Oplossing

Hierbij biedt de flexibele en relatief kleine Smart-Cooler, met haar ICT-ecosysteem, een waardevolle oplossing. HealthyFeeling kan haar hardware en software gelicenseerd aan hotel(ketens) aanbieden, waarna het hotel - eventueel op verzoek van de gast - de Smart-Cooler kan (laten) aanvullen met eigen (lokale) producten, zoals een vers en gezond ontbijt, lunch, diner, snacks en drankjes.

Doelstelling

Projectdoel

De doelstelling van dit project en deze samenwerking is de ontwikkeling van de Smart-Cooler 2.0 en het Smart-Stocking systeem. Dit is bedoeld om hotels, hun gasten en werknemers wereldwijd 24/7 toegang te geven tot gezond, vers en geliefd eten en drinken via lokale producenten en leveranciers.

Innovatiedoelen

De 3 doelen van de innovaties met de Smart-Cooler 2.0 en de Smart Stocking Software zijn:

  1. Bevorderen van een gezond, duurzaam en gevarieerd voedselaanbod voor de (inter)nationale gasten.
  2. Stimuleren van een duurzamere, lokalere en veiligere voedselketen en het tegengaan van voedselverspilling.
  3. Verhogen van de gastbeleving en het realiseren van een rendabele businesscase.

Samenwerking

Partners

Bromedo ontwerpt, sourced, ontwikkelt, produceert, test en assembleert de materialen en onderdelen (hardware) tot een eindproduct in de Smart-Cooler 2.0. HealthyFeeling ontwikkelt de bijbehorende technologie (software) en vercommercialiseert de Smart-Cooler 2.0 in de markt.

Unieke samenwerking

Door deze unieke en innovatieve samenwerking komt software en hardware op een nieuwe wijze en bovenal met een nieuw perspectief en doel samen. Door iedere expertise (vakmanschap in metaalbewerking versus softwareontwikkeling) zijn partijen afhankelijk van elkaar, complementair en uiterst gemotiveerd om dit project samen tot een succes te maken en internationaal op te schalen naar in potentie 187.000 hotels wereldwijd.

Klantgerichtheid

Gesteund door zowel topmerken als lokale spelers in de foodsector, wil HealthyFeeling met de App-only Grab & Go technologie de winkelervaring revolutioneren. Door klantdata om te zetten in een ongeëvenaarde personal-replenishment en forecasting, biedt HealthyFeeling via de Smart-Cooler 2.0 en het Smart Stocking Systeem op elke locatie een gepersonaliseerde shop- en gastervaring.

Aansluiting MIT-programma

Verbinding met lokale producten

De ontwikkeling van de innovatieve Smart-Cooler 2.0 en het Smart Stocking Systeem 'verbindt' lokale producten en professionele keukens van gezond en hoogwaardig vers eten en drinken met een hotelgast en werknemers die graag ook in een hotel gemakkelijker gezond willen eten.

Duurzaamheid en toegankelijkheid

Projectpartners Bromedo en HealthyFeeling maken door deze unieke samenwerking met het hotel, lokale producenten en leveranciers op een duurzame manier gezond eten en drinken bereikbaarder. Ze zorgen ervoor dat op een duurzame 24/7 vers en gezond eten en drinken toegankelijk wordt op locaties waar dit normaal gesproken niet of beperkt beschikbaar is.

Bijdrage aan doelstellingen

Daarnaast bieden ze een oplossing voor het feit dat de hotelgast (consument) vaak (on)bewust kiest voor ongezond eten omdat er geen gezond alternatief voorhanden is. Hierdoor draagt dit project bij aan de doelstellingen binnen de KIA “Landbouw, Water en Voedsel” en specifiek op het thema “gewaardeerd, gezond en veilig voedsel”. Dit sluit naadloos aan op de ambities uit het MIT-programma.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 212.044
Totale projectbegroting€ 534.410

Tijdlijn

Startdatum1-11-2023
Einddatum30-3-2025
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • The HealthyFeeling Company B.V.penvoerder
  • Bromedo Metaal B.V.

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking

Mkb-innovati...

Één rotte appel in de mand… technologie voor duurzame fruitopslag in controlled-atmosphere bewaring

Het project ontwikkelt StoreSafe, een sensorsysteem dat voedselverspilling in CA-bewaring van fruit vermindert en duurzaamheid bevordert.

€ 200.000
Mkb-innovati...

Printable Smart Label: slimme supply chain oplossing voor gekoelde (voedsel)transporten

SODAQ en Undagrid ontwikkelen een Printable Smart Label en softwareplatform om voedselverspilling te verminderen en logistieke processen te optimaliseren via end-to-end transparantie en real-time data-analyse.

€ 245.000
Mkb-innovati...

HeartGuard: Thuismonitoring van patiënt met hartfalen halveert aantal ziekenhuisopnamen

HeartGuard ontwikkelt een thuismonitoringsysteem voor hartfalen, wat ziekenhuisopnames met 44% kan verminderen.

€ 332.500
Mkb-innovati...

Healthy & Green Mobility for Eldery

De ontwikkeling van de Tribrid Kickbike en Solar Hub biedt een veilig, stabiel en gezond mobiliteitsalternatief voor ouderen, gericht op de golfmarkt, met als doel gezondheidswinst en economische groei.

€ 169.610
Mkb-innovati...

Toolmanager: een wapen in de strijd tegen ziekenhuis bacteriën

Dit project ontwikkelt een prototype van de Toolmanager voor ziekenhuizen, dat met tags en sensoren de status en locatie van medische apparatuur automatiseert om personeel te ontlasten en bacteriële besmetting te verminderen.

€ 304.584

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

De Smart-Cooler

HealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Healthy Fridge 2.0

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een slimme RFID-koelkast voor het aanbieden van gezonde, verse maaltijden op basis van vraagvoorspelling.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Smart Food Waste Prevention

Het project richt zich op het verminderen van voedselverspilling van groente en fruit door slimme technologie en AI te gebruiken voor kwaliteitsanalyse en optimalisatie van de toeleveringsketen.

€ 190.400
Mkb-innovati...

De easy-oven: Professionele kwaliteit voeding voor ouderen in de extramurale zorg

Dit project ontwikkelt een oven die ouderen helpt bij het veilig en zelfstandig bereiden van gezonde maaltijden thuis.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Lokale verse groenten en fruit voor zorginstellingen

Het project onderzoekt de uitbreiding van lokale groente- en fruitleveringen naar zorginstellingen om duurzaamheid, eerlijke prijzen en bewust eten te bevorderen.

€ 20.000