Smart-Cooler 2.0 incl. Smart-Restocking System (3S)
HealthyFeeling ontwikkelt de Smart-Cooler 2.0 om hotels 24/7 toegang te bieden tot gezond en lokaal eten en drinken.
Projectdetails
Innovatie
Inleiding
HealthyFeeling heeft in een eerder stadium in samenwerking met Bromedo de technische haalbaarheid onderzocht voor de ontwikkeling van een prototype van een Smart-Cooler. Dit onderzoek is destijds ondersteund middels een MIT-haalbaarheidssubsidie. De uitkomsten van deze studie zijn aanleiding geweest om deze Smart-Cooler daadwerkelijk te ontwikkelen.
Productomschrijving
De Smart-Cooler kan gezien worden als een flexibele open koelkast om de traditionele minibar en vendingmachine te vervangen in niet-openbare ruimtes. Deze koelkast kan door een zelf ontwikkeld weegschaalsysteem ieder product dat uit de koelkast wordt gepakt identificeren, zonder dit te labelen, taggen of (laten) scannen. Daarbij is het contactloos en persoonlijk te bedienen via een mobiele applicatie.
Probleem en oplossing
Huidige situatie
HealthyFeeling heeft in de afgelopen jaren haar ICT-ecosysteem ontworpen en een beta-versie van de Smart-Cooler 1.0 ontwikkeld, inclusief een iOS en Android app voor de consument. Tijdens een pilotfase afgelopen jaar bij drie locaties hebben meer dan 500 gebruikers de HealthyFeeling app gedownload. Meer dan 250 vaste (terugkerende) klanten hebben ca. 1.500 bestellingen geplaatst.
Pilotresultaten
De pilot heeft plaatsgevonden bij locaties met diverse profielen, variërend van de Van Nelle Fabriek (kantooromgeving) tot Wageningen Universiteit (school). Zowel de uitkomst van het MIT-haalbaarheidsonderzoek als de resultaten van de pilotfase bevestigen dat de door HealthyFeeling ontwikkelde innovatieve hardware en software een probleem met eten en drinken in de leisure kan oplossen.
Probleem in de sector
Hotels hebben namelijk wereldwijd een probleem met het verouderde systeem en het huidige servicemodel van de minibar op hotelkamers. Daarnaast hebben ze een tekort aan gekwalificeerd personeel (o.a. koks en bediening) voor het aanbieden van (gezond) eten en drinken in een restaurant of door de roomservice.
Oplossing
Hierbij biedt de flexibele en relatief kleine Smart-Cooler, met haar ICT-ecosysteem, een waardevolle oplossing. HealthyFeeling kan haar hardware en software gelicenseerd aan hotel(ketens) aanbieden, waarna het hotel - eventueel op verzoek van de gast - de Smart-Cooler kan (laten) aanvullen met eigen (lokale) producten, zoals een vers en gezond ontbijt, lunch, diner, snacks en drankjes.
Doelstelling
Projectdoel
De doelstelling van dit project en deze samenwerking is de ontwikkeling van de Smart-Cooler 2.0 en het Smart-Stocking systeem. Dit is bedoeld om hotels, hun gasten en werknemers wereldwijd 24/7 toegang te geven tot gezond, vers en geliefd eten en drinken via lokale producenten en leveranciers.
Innovatiedoelen
De 3 doelen van de innovaties met de Smart-Cooler 2.0 en de Smart Stocking Software zijn:
- Bevorderen van een gezond, duurzaam en gevarieerd voedselaanbod voor de (inter)nationale gasten.
- Stimuleren van een duurzamere, lokalere en veiligere voedselketen en het tegengaan van voedselverspilling.
- Verhogen van de gastbeleving en het realiseren van een rendabele businesscase.
Samenwerking
Partners
Bromedo ontwerpt, sourced, ontwikkelt, produceert, test en assembleert de materialen en onderdelen (hardware) tot een eindproduct in de Smart-Cooler 2.0. HealthyFeeling ontwikkelt de bijbehorende technologie (software) en vercommercialiseert de Smart-Cooler 2.0 in de markt.
Unieke samenwerking
Door deze unieke en innovatieve samenwerking komt software en hardware op een nieuwe wijze en bovenal met een nieuw perspectief en doel samen. Door iedere expertise (vakmanschap in metaalbewerking versus softwareontwikkeling) zijn partijen afhankelijk van elkaar, complementair en uiterst gemotiveerd om dit project samen tot een succes te maken en internationaal op te schalen naar in potentie 187.000 hotels wereldwijd.
Klantgerichtheid
Gesteund door zowel topmerken als lokale spelers in de foodsector, wil HealthyFeeling met de App-only Grab & Go technologie de winkelervaring revolutioneren. Door klantdata om te zetten in een ongeëvenaarde personal-replenishment en forecasting, biedt HealthyFeeling via de Smart-Cooler 2.0 en het Smart Stocking Systeem op elke locatie een gepersonaliseerde shop- en gastervaring.
Aansluiting MIT-programma
Verbinding met lokale producten
De ontwikkeling van de innovatieve Smart-Cooler 2.0 en het Smart Stocking Systeem 'verbindt' lokale producten en professionele keukens van gezond en hoogwaardig vers eten en drinken met een hotelgast en werknemers die graag ook in een hotel gemakkelijker gezond willen eten.
Duurzaamheid en toegankelijkheid
Projectpartners Bromedo en HealthyFeeling maken door deze unieke samenwerking met het hotel, lokale producenten en leveranciers op een duurzame manier gezond eten en drinken bereikbaarder. Ze zorgen ervoor dat op een duurzame 24/7 vers en gezond eten en drinken toegankelijk wordt op locaties waar dit normaal gesproken niet of beperkt beschikbaar is.
Bijdrage aan doelstellingen
Daarnaast bieden ze een oplossing voor het feit dat de hotelgast (consument) vaak (on)bewust kiest voor ongezond eten omdat er geen gezond alternatief voorhanden is. Hierdoor draagt dit project bij aan de doelstellingen binnen de KIA “Landbouw, Water en Voedsel” en specifiek op het thema “gewaardeerd, gezond en veilig voedsel”. Dit sluit naadloos aan op de ambities uit het MIT-programma.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 212.044 |
Totale projectbegroting | € 534.410 |
Tijdlijn
Startdatum | 1-11-2023 |
Einddatum | 30-3-2025 |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- The HealthyFeeling Company B.V.penvoerder
- Bromedo Metaal B.V.
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Één rotte appel in de mand… technologie voor duurzame fruitopslag in controlled-atmosphere bewaringHet project ontwikkelt StoreSafe, een sensorsysteem dat voedselverspilling in CA-bewaring van fruit vermindert en duurzaamheid bevordert. | Mkb-innovati... | € 200.000 | 2022 | Details |
Printable Smart Label: slimme supply chain oplossing voor gekoelde (voedsel)transportenSODAQ en Undagrid ontwikkelen een Printable Smart Label en softwareplatform om voedselverspilling te verminderen en logistieke processen te optimaliseren via end-to-end transparantie en real-time data-analyse. | Mkb-innovati... | € 245.000 | 2022 | Details |
HeartGuard: Thuismonitoring van patiënt met hartfalen halveert aantal ziekenhuisopnamenHeartGuard ontwikkelt een thuismonitoringsysteem voor hartfalen, wat ziekenhuisopnames met 44% kan verminderen. | Mkb-innovati... | € 332.500 | 2023 | Details |
Healthy & Green Mobility for ElderyDe ontwikkeling van de Tribrid Kickbike en Solar Hub biedt een veilig, stabiel en gezond mobiliteitsalternatief voor ouderen, gericht op de golfmarkt, met als doel gezondheidswinst en economische groei. | Mkb-innovati... | € 169.610 | 2019 | Details |
Toolmanager: een wapen in de strijd tegen ziekenhuis bacteriënDit project ontwikkelt een prototype van de Toolmanager voor ziekenhuizen, dat met tags en sensoren de status en locatie van medische apparatuur automatiseert om personeel te ontlasten en bacteriële besmetting te verminderen. | Mkb-innovati... | € 304.584 | 2018 | Details |
Één rotte appel in de mand… technologie voor duurzame fruitopslag in controlled-atmosphere bewaring
Het project ontwikkelt StoreSafe, een sensorsysteem dat voedselverspilling in CA-bewaring van fruit vermindert en duurzaamheid bevordert.
Printable Smart Label: slimme supply chain oplossing voor gekoelde (voedsel)transporten
SODAQ en Undagrid ontwikkelen een Printable Smart Label en softwareplatform om voedselverspilling te verminderen en logistieke processen te optimaliseren via end-to-end transparantie en real-time data-analyse.
HeartGuard: Thuismonitoring van patiënt met hartfalen halveert aantal ziekenhuisopnamen
HeartGuard ontwikkelt een thuismonitoringsysteem voor hartfalen, wat ziekenhuisopnames met 44% kan verminderen.
Healthy & Green Mobility for Eldery
De ontwikkeling van de Tribrid Kickbike en Solar Hub biedt een veilig, stabiel en gezond mobiliteitsalternatief voor ouderen, gericht op de golfmarkt, met als doel gezondheidswinst en economische groei.
Toolmanager: een wapen in de strijd tegen ziekenhuis bacteriën
Dit project ontwikkelt een prototype van de Toolmanager voor ziekenhuizen, dat met tags en sensoren de status en locatie van medische apparatuur automatiseert om personeel te ontlasten en bacteriële besmetting te verminderen.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
De Smart-CoolerHealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Healthy Fridge 2.0Het project onderzoekt de haalbaarheid van een slimme RFID-koelkast voor het aanbieden van gezonde, verse maaltijden op basis van vraagvoorspelling. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Smart Food Waste PreventionHet project richt zich op het verminderen van voedselverspilling van groente en fruit door slimme technologie en AI te gebruiken voor kwaliteitsanalyse en optimalisatie van de toeleveringsketen. | Mkb-innovati... | € 190.400 | 2023 | Details |
De easy-oven: Professionele kwaliteit voeding voor ouderen in de extramurale zorgDit project ontwikkelt een oven die ouderen helpt bij het veilig en zelfstandig bereiden van gezonde maaltijden thuis. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Lokale verse groenten en fruit voor zorginstellingenHet project onderzoekt de uitbreiding van lokale groente- en fruitleveringen naar zorginstellingen om duurzaamheid, eerlijke prijzen en bewust eten te bevorderen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
De Smart-Cooler
HealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden.
Healthy Fridge 2.0
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een slimme RFID-koelkast voor het aanbieden van gezonde, verse maaltijden op basis van vraagvoorspelling.
Smart Food Waste Prevention
Het project richt zich op het verminderen van voedselverspilling van groente en fruit door slimme technologie en AI te gebruiken voor kwaliteitsanalyse en optimalisatie van de toeleveringsketen.
De easy-oven: Professionele kwaliteit voeding voor ouderen in de extramurale zorg
Dit project ontwikkelt een oven die ouderen helpt bij het veilig en zelfstandig bereiden van gezonde maaltijden thuis.
Lokale verse groenten en fruit voor zorginstellingen
Het project onderzoekt de uitbreiding van lokale groente- en fruitleveringen naar zorginstellingen om duurzaamheid, eerlijke prijzen en bewust eten te bevorderen.