Verkenning haalbaarheid ontwikkeling 'BOTMAS Barn Kitchen'
Botma Pleats B.V. ontwikkelt een 'Ready to' productlijn vanuit de Barn Kitchen om snel bereide maaltijden te bieden, met nadruk op herkomst en personalisatie voor consumenten.
Projectdetails
Inleiding
Botma Pleats B.V. ziet binnen de markt voor voedselvoorziening steeds meer vraag ontstaan naar ‘ready to serve’, ‘ready to heat’ en ‘ready to cook’ (vervolg: ‘Ready to’) producten.
Vraag vanuit de markt
Vanuit verschillende marktsegmenten neemt deze vraag toe, mede door personeelstekorten en een interesse in de herkomst van het eten dat wordt geserveerd.
Ontwikkeling van de productlijn
Om aan deze wens te voldoen wil Botma Pleats een productlijn ontwikkelen vanuit hun eigen Barn Kitchen waarbij de producten dusdanig zijn voorbereid, dat het koken en serveren hiervan in een zeer geringe tijd kan gebeuren.
Onderzoek naar gepersonaliseerd voedsel
Daarnaast wil Botma Pleats mogelijkheden onderzoeken om deze productlijn in te richten als ‘personalised food’, waarbij de consument het product van akker tot product kan volgen en meer inzicht krijgt in de herkomst, versheid en voedingswaardes van het product.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2020 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Botma Pleats B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Haalbaarheidsonderzoek schaalbaar maaltijdserviceplatformInitium Holding B.V. ontwikkelt een maaltijdservice softwareplatform om zowel restaurants als thuiskoks te verbinden voor de verkoop van warme maaltijden, gericht op onderscheidend vermogen in de competitieve markt. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
DryGoodnessHet project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen. | Mkb-innovati... | € 19.876 | 2021 | Details |
Boslekker – een haalbaarheidsstudie naar klimaatneutraal en gezond voedsel van dichtbijBoslekker onderzoekt de haalbaarheid van een centraal verwerkingsproces voor duurzame agroforestry-producten in Noord-Brabant. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2024 | Details |
Haalbaarheid ambient stabiele maaltijden met versbelevingHet project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van 180 dagen stabiele maaltijden met versbeleving op kamertemperatuur. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling smart authentic bakery.Van der Kloet Bakkerij onderzoekt de haalbaarheid van een smart authentic bakery om ambachtelijke productie te combineren met automatisering en regionale grondstoffen voor betere winstgevendheid. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek schaalbaar maaltijdserviceplatform
Initium Holding B.V. ontwikkelt een maaltijdservice softwareplatform om zowel restaurants als thuiskoks te verbinden voor de verkoop van warme maaltijden, gericht op onderscheidend vermogen in de competitieve markt.
DryGoodness
Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.
Boslekker – een haalbaarheidsstudie naar klimaatneutraal en gezond voedsel van dichtbij
Boslekker onderzoekt de haalbaarheid van een centraal verwerkingsproces voor duurzame agroforestry-producten in Noord-Brabant.
Haalbaarheid ambient stabiele maaltijden met versbeleving
Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van 180 dagen stabiele maaltijden met versbeleving op kamertemperatuur.
Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling smart authentic bakery.
Van der Kloet Bakkerij onderzoekt de haalbaarheid van een smart authentic bakery om ambachtelijke productie te combineren met automatisering en regionale grondstoffen voor betere winstgevendheid.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
RobotdecoratorKV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie. | Mkb-innovati... | € 145.600 | 2018 | Details |
Gepersonaliseerd voedsel voor jong en oudHet project biedt gepersonaliseerde, gezonde maaltijden in een box, afgestemd op klantprofielen en geautomatiseerde productieprocessen. | 1.1 - RSO1.1... | € 596.479 | 2023 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereidingHet project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven. | Mkb-innovati... | € 200.000 | 2018 | Details |
High Speed Robot DividerHet project ontwikkelt een flexibele en efficiënte robotoplossing voor interne producthandling in de voedingsmiddelen- en medicijnenindustrie om de druk op logistiek en omsteltijden te verlagen. | Mkb-innovati... | € 161.350 | 2023 | Details |
Robotdecorator
KV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie.
Gepersonaliseerd voedsel voor jong en oud
Het project biedt gepersonaliseerde, gezonde maaltijden in een box, afgestemd op klantprofielen en geautomatiseerde productieprocessen.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding
Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.
High Speed Robot Divider
Het project ontwikkelt een flexibele en efficiënte robotoplossing voor interne producthandling in de voedingsmiddelen- en medicijnenindustrie om de druk op logistiek en omsteltijden te verlagen.