DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

Subsidie
€ 19.876
2021

Projectdetails

Inleiding

Een nieuw duurzaam keukeningrediënt wordt geproduceerd uit rest- en overschotstromen van groenten en fruit. Dit ingrediënt draagt bij aan een substantieel grotere humane inname van groenten, fruit en vezels. Dit ingrediënt zorgt tevens voor een lagere inname van toegevoegde suikers.

Potentieel in (groot)keukens

Dit product heeft volgens ons de potentie om in (groot)keukens een belangrijk ingrediënt te zijn voor ‘cooking from scratch’ toepassingen, zonder de nadelen van invriezen (dure keten) of inblikken (afval van glas en blik). Dit product is bedacht in ons microstructuurlab, en op dit moment is productie op labschaal mogelijk.

Haalbaarheidsstudie

Met deze haalbaarheidsstudie willen we met lokale leveranciers en afnemers onderzoeken hoe we kunnen opschalen naar productie op pilotschaal. Tegelijkertijd willen we met dit eerste product de vermarkting van dit totaal nieuwe productformat onderzoeken in zowel de consumentenmarkt als B2B.

Technische en financiële uitdagingen

  1. Technische uitdaging: Het ontwikkelen van een productie op pilotschaal van het product met vast gespecificeerde vorm en textuur.
  2. Financiële uitdaging: Het inzicht verkrijgen in de marktvraag/acceptatie en de verkenning/verificatie van het verdienmodel.

Toekomstige stappen

Na succesvol resultaat van deze haalbaarheidsstudie hebben we een ‘minimum viable product’ wat modulair uitgebouwd kan worden in een commerciële setting.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 19.876

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2021

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Aanvrager geen rechtspersoonpenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Savfood coating

Het project richt zich op het ontwikkelen van een antioxidatieve coating uit voedselafval om verspilling te verminderen en nieuwe, gezonde voedingsproducten te creëren met groene energie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek naar platform ontwikkeling tbv groenten voor input in eigen Veggipasta proces

Veggihap onderzoekt de haalbaarheid van een platform om afgewaardeerde groenten te verwerken in producten, met als doel de voedselketen te verkorten en verspilling te verminderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddel

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten.

€ 16.932
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie naar circulaire verwerking van plantenreststromen

DDF onderzoekt de haalbaarheid van een innovatief proces om organisch afval van kwekers om te zetten in herbruikbare vezels en nutriënten, ter bevordering van duurzame en circulaire teelt.

€ 20.000
Mkb-innovati...

RestCubes

IntelligentFood ontwikkelt RestCubes, hoogwaardige ijsblokjes van kruiden en fruit uit reststromen, om voedselverspilling te verminderen en een nieuw product voor supermarkten en evenementen te creëren.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

1.1 - Het ve...

Zeeuwse Snaqs; lokaal verwaarden van reststromen

Het project ontwikkelt een innovatief productieproces voor gezonde snacks uit reststromen, met focus op lokale Zeeuwse producten.

€ 452.349
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
Mkb-innovati...

Floral Horizons: Groene kunstmest maken bij de kweker

Floral Horizons ontwikkelt een duurzame methode om meststoffen te herwinnen uit horticultuur reststromen via fermentatie, terwijl het ook plastic vervuiling aanpakt en aansluit op telersprocessen.

€ 330.050