Gepersonaliseerd voedsel voor jong en oud
Het project biedt gepersonaliseerde, gezonde maaltijden in een box, afgestemd op klantprofielen en geautomatiseerde productieprocessen.
Projectdetails
Inleiding
Het doel van dit project is de demonstratie, automatisering en productie van gezonde, gepersonaliseerde bijna kant-en-klaar maaltijden in een box.
Projectpartners en Aanpak
De projectpartners willen op basis van informatie over de klant ‘op maat gemaakte’, gezonde maaltijden aanbieden én het hele proces van bereiden en verpakken van het product automatiseren.
Technologie en Algoritme
Met behulp van een te ontwikkelen algoritme wordt een voedingsprofiel van de klant opgesteld en worden de maaltijden hier precies op afgestemd.
Productaanbod
De persoonlijke maaltijdbox bevat een variatie aan beschikbare vegan of vegetarische producten, gecombineerd met maaltijden met kleine bereidingsstappen en supplementen op basis van duurzame grondstoffen.
Doelstelling
Op deze manier wil het consortium een gezond voedingspatroon toegankelijker maken voor een grotere doelgroep in Nederland.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 596.479 |
Totale projectbegroting | € 2.234.421 |
Tijdlijn
Startdatum | 1-7-2023 |
Einddatum | 31-12-2024 |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Van Marle Beheer B.V.penvoerder
- Machinefabriek Geurtsen Deventer B.V.
- Foodiyou B.V.
- Foodiyou
Land(en)
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
De easy-oven: Professionele kwaliteit voeding voor ouderen in de extramurale zorgDit project ontwikkelt een oven die ouderen helpt bij het veilig en zelfstandig bereiden van gezonde maaltijden thuis. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek ProEatDit project onderzoekt de haalbaarheid van een AI-gebaseerde app die gepersonaliseerde voedingsadviezen biedt om stofwisselingsstoornissen te voorkomen en een gezondere levensstijl te bevorderen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Gepersonaliseerde voeding in de zorgDit project onderzoekt de haalbaarheid van software voor gepersonaliseerde voeding in de zorg, gericht op smaakbeleving en vermindering van voedselverspilling. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
De Smart-CoolerHealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
De easy-oven: Professionele kwaliteit voeding voor ouderen in de extramurale zorg
Dit project ontwikkelt een oven die ouderen helpt bij het veilig en zelfstandig bereiden van gezonde maaltijden thuis.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
Haalbaarheidsonderzoek ProEat
Dit project onderzoekt de haalbaarheid van een AI-gebaseerde app die gepersonaliseerde voedingsadviezen biedt om stofwisselingsstoornissen te voorkomen en een gezondere levensstijl te bevorderen.
Gepersonaliseerde voeding in de zorg
Dit project onderzoekt de haalbaarheid van software voor gepersonaliseerde voeding in de zorg, gericht op smaakbeleving en vermindering van voedselverspilling.
De Smart-Cooler
HealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden.