Gepersonaliseerd voedsel voor jong en oud

Het project biedt gepersonaliseerde, gezonde maaltijden in een box, afgestemd op klantprofielen en geautomatiseerde productieprocessen.

Subsidie
€ 596.479
2023

Projectdetails

Inleiding

Het doel van dit project is de demonstratie, automatisering en productie van gezonde, gepersonaliseerde bijna kant-en-klaar maaltijden in een box.

Projectpartners en Aanpak

De projectpartners willen op basis van informatie over de klant ‘op maat gemaakte’, gezonde maaltijden aanbieden én het hele proces van bereiden en verpakken van het product automatiseren.

Technologie en Algoritme

Met behulp van een te ontwikkelen algoritme wordt een voedingsprofiel van de klant opgesteld en worden de maaltijden hier precies op afgestemd.

Productaanbod

De persoonlijke maaltijdbox bevat een variatie aan beschikbare vegan of vegetarische producten, gecombineerd met maaltijden met kleine bereidingsstappen en supplementen op basis van duurzame grondstoffen.

Doelstelling

Op deze manier wil het consortium een gezond voedingspatroon toegankelijker maken voor een grotere doelgroep in Nederland.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 596.479
Totale projectbegroting€ 2.234.421

Tijdlijn

Startdatum1-7-2023
Einddatum31-12-2024
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Van Marle Beheer B.V.penvoerder
  • Machinefabriek Geurtsen Deventer B.V.
  • Foodiyou B.V.
  • Foodiyou

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

De easy-oven: Professionele kwaliteit voeding voor ouderen in de extramurale zorg

Dit project ontwikkelt een oven die ouderen helpt bij het veilig en zelfstandig bereiden van gezonde maaltijden thuis.

€ 20.000
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek ProEat

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van een AI-gebaseerde app die gepersonaliseerde voedingsadviezen biedt om stofwisselingsstoornissen te voorkomen en een gezondere levensstijl te bevorderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Gepersonaliseerde voeding in de zorg

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van software voor gepersonaliseerde voeding in de zorg, gericht op smaakbeleving en vermindering van voedselverspilling.

€ 20.000
Mkb-innovati...

De Smart-Cooler

HealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden.

€ 20.000