Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).

[Aanvrager/Partner] onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke vetdruppeltjes uit planten voor duurzame, romige en smakelijke zuivelalternatieven.

Subsidie
€ 19.920
2020

Projectdetails

Inleiding

Vet is een belangrijk ingrediënt achter de aantrekkelijke textuur van voedsel. [Aanvrager/Partner], een start-up in Amsterdam, wil vette ingrediënten ontwikkelen op basis van natuurlijke vetdruppeltjes die in planten voorkomen.

Doel van het project

In plantenzaden worden vetten georganiseerd in van nature voorkomende vetdruppeltjes die [Aanvrager/Partner] in producten kan gebruiken om ze stabieler en romiger te maken. Een ideaal voorbeeld zijn bestaande en toekomstige zuivelalternatieven.

Verbetering van eigenschappen

Hun eigenschappen moeten worden verbeterd zodat meer consumenten ze in hun dieet kunnen opnemen en de impact op het milieu kunnen verminderen.

Onderzoek en haalbaarheid

Binnen dit project wil [Aanvrager/Partner] de technische en economische haalbaarheid onderzoeken van het ontwikkelen van vette ingrediënten op basis van natuurlijke vetdruppeltjes die in planten voorkomen (Oleosomen).

Toepassing

Doel is om deze ingrediënten toe te passen in duurzame en smakelijke zuivelalternatieven.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 19.920

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Aanvrager geen rechtspersoonpenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediënt

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddel

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten.

€ 16.932
Mkb-innovati...

Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte

Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie Oleocream

TTM onderzoekt de technische en financiële haalbaarheid van een plantaardige Oleocream op basis van natuurlijke vetdruppels uit zonnebloempitten met een neutraal smaakprofiel.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Grootschalige productie van vissen kweekvet voor consumptie

Upstream Foods B.V. onderzoekt de economische en technische haalbaarheid van het ontwikkelen van kweekvet als nieuw ingrediënt voor smakelijker en gezonder visvervangers.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

€ 119.595
Mkb-innovati...

Ontwikkelen van stabiele watergedragen emulsies en dispersies o.b.v. plantaardige grondstoffen, waaronder vetten, wassen en emulgatoren.

Allinova en Schmits ontwikkelen samen een grootschalig proces voor stabiele watergedragen emulsies en dispersies op basis van plantaardige grondstoffen als alternatief voor fossiele wassen.

€ 176.388
Mkb-innovati...

Biobased protein

Drie MKB'ers ontwikkelen een innovatief extractieproces voor biobased plantaardige eiwitten uit oliehoudende zaden, gericht op duurzaamheid en concurrentieprijs in een groeiende markt.

€ 199.993
EIC Accelerator

Harnessing the immense potential of precision fermentation to produce animal fats for the next generation of meat and dairy alternatives

Melt&Marble develops scalable, precision-fermentation technology to produce customizable, animal-like fats for plant-based foods, enhancing functionality and flavor while reducing environmental impact.

€ 2.485.840
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595