Grootschalige productie van vissen kweekvet voor consumptie
Upstream Foods B.V. onderzoekt de economische en technische haalbaarheid van het ontwikkelen van kweekvet als nieuw ingrediënt voor smakelijker en gezonder visvervangers.
Projectdetails
Inleiding
Upstream Foods B.V. wil een nieuw ingrediënt ontwikkelen om visvervangers lekkerder en gezonder te maken: kweekvet.
Probleemstelling
Echter, het is onduidelijk of het economisch en technisch haalbaar is om vissenvet op grote schaal te kweken.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Upstream Foods B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredientUpstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Fortified Petfood: Haalbaarheid van algen in huisdiervoerHet project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van het verwerken van algen in huisdiervoeder, met focus op productietechnieken en naleving van afnemerseisen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).[Aanvrager/Partner] onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke vetdruppeltjes uit planten voor duurzame, romige en smakelijke zuivelalternatieven. | Mkb-innovati... | € 19.920 | 2020 | Details |
FinnovationHet project ontwikkelt duurzame technieken voor het kweken van vis uit cellen om overbevissing te verminderen en gezonde alternatieven voor consumptie te bieden. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Rotte visch Fermentering LekkerDeze haalbaarheidsstudie onderzoekt de benutting van ongebruikte visdelen in Nederland voor hoogwaardige eiwitten en circulaire economie, met als doel innovatieve producten zoals gefermenteerde vissaus te ontwikkelen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredient
Upstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen.
Fortified Petfood: Haalbaarheid van algen in huisdiervoer
Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van het verwerken van algen in huisdiervoeder, met focus op productietechnieken en naleving van afnemerseisen.
Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).
[Aanvrager/Partner] onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke vetdruppeltjes uit planten voor duurzame, romige en smakelijke zuivelalternatieven.
Finnovation
Het project ontwikkelt duurzame technieken voor het kweken van vis uit cellen om overbevissing te verminderen en gezonde alternatieven voor consumptie te bieden.
Rotte visch Fermentering Lekker
Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de benutting van ongebruikte visdelen in Nederland voor hoogwaardige eiwitten en circulaire economie, met als doel innovatieve producten zoals gefermenteerde vissaus te ontwikkelen.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Reinventing Seafood, without the catchDit project ontwikkelt een nieuwe zalmvervanger die de smaak van gekweekte vetcellen en een gelaagde filamentstructuur combineert om te voldoen aan smaak- en textuureisen. | Mkb-innovati... | € 190.580 | 2022 | Details |
Ontwikkeling prototype productie process voor de productie van omega 3 vetzuren uit algenHet project richt zich op het ontwikkelen van een schaalbaar businessmodel en technologie voor grootschalige algenproductie door glastuinbouwbedrijven, met als doel de voedingsmiddelenindustrie te betreden. | Mkb-innovati... | € 247.841 | 2019 | Details |
GOETT: Grootschalige Grond Ongebonden Eiwit Teelt voor meervoudige toepassingenHet consortium ontwikkelt een duurzame, circulaire teelttechnologie voor micro-algen (Spirulina) in gesloten systemen, gericht op humane toepassingen en het hergebruik van mineraalrijke reststromen. | Mkb-innovati... | € 194.900 | 2020 | Details |
Plant-Based SeafoodHet project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen. | 1.1 - Het ve... | € 907.778 | 2023 | Details |
Reinventing sustainable and juicy meat alternativesDit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen. | Mkb-innovati... | € 193.595 | 2023 | Details |
Reinventing Seafood, without the catch
Dit project ontwikkelt een nieuwe zalmvervanger die de smaak van gekweekte vetcellen en een gelaagde filamentstructuur combineert om te voldoen aan smaak- en textuureisen.
Ontwikkeling prototype productie process voor de productie van omega 3 vetzuren uit algen
Het project richt zich op het ontwikkelen van een schaalbaar businessmodel en technologie voor grootschalige algenproductie door glastuinbouwbedrijven, met als doel de voedingsmiddelenindustrie te betreden.
GOETT: Grootschalige Grond Ongebonden Eiwit Teelt voor meervoudige toepassingen
Het consortium ontwikkelt een duurzame, circulaire teelttechnologie voor micro-algen (Spirulina) in gesloten systemen, gericht op humane toepassingen en het hergebruik van mineraalrijke reststromen.
Plant-Based Seafood
Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.
Reinventing sustainable and juicy meat alternatives
Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.