Grootschalige productie van vissen kweekvet voor consumptie

Upstream Foods B.V. onderzoekt de economische en technische haalbaarheid van het ontwikkelen van kweekvet als nieuw ingrediënt voor smakelijker en gezonder visvervangers.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Upstream Foods B.V. wil een nieuw ingrediënt ontwikkelen om visvervangers lekkerder en gezonder te maken: kweekvet.

Probleemstelling

Echter, het is onduidelijk of het economisch en technisch haalbaar is om vissenvet op grote schaal te kweken.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Upstream Foods B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredient

Upstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Fortified Petfood: Haalbaarheid van algen in huisdiervoer

Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van het verwerken van algen in huisdiervoeder, met focus op productietechnieken en naleving van afnemerseisen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).

[Aanvrager/Partner] onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke vetdruppeltjes uit planten voor duurzame, romige en smakelijke zuivelalternatieven.

€ 19.920
Mkb-innovati...

Finnovation

Het project ontwikkelt duurzame technieken voor het kweken van vis uit cellen om overbevissing te verminderen en gezonde alternatieven voor consumptie te bieden.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Rotte visch Fermentering Lekker

Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de benutting van ongebruikte visdelen in Nederland voor hoogwaardige eiwitten en circulaire economie, met als doel innovatieve producten zoals gefermenteerde vissaus te ontwikkelen.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Reinventing Seafood, without the catch

Dit project ontwikkelt een nieuwe zalmvervanger die de smaak van gekweekte vetcellen en een gelaagde filamentstructuur combineert om te voldoen aan smaak- en textuureisen.

€ 190.580
Mkb-innovati...

Ontwikkeling prototype productie process voor de productie van omega 3 vetzuren uit algen

Het project richt zich op het ontwikkelen van een schaalbaar businessmodel en technologie voor grootschalige algenproductie door glastuinbouwbedrijven, met als doel de voedingsmiddelenindustrie te betreden.

€ 247.841
Mkb-innovati...

GOETT: Grootschalige Grond Ongebonden Eiwit Teelt voor meervoudige toepassingen

Het consortium ontwikkelt een duurzame, circulaire teelttechnologie voor micro-algen (Spirulina) in gesloten systemen, gericht op humane toepassingen en het hergebruik van mineraalrijke reststromen.

€ 194.900
1.1 - Het ve...

Plant-Based Seafood

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.

€ 907.778
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595