Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediënt
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel.
Projectdetails
Inleiding
Dit haalbaarheidsonderzoek is gericht op de ontwikkeling van plantaardige producten op basis van vetten afkomstig uit oleosomen en in het bijzonder op de ontwikkeling van een plantaardige kaas (mozzarella) op basis van deze vetten.
Projectaansluiting
Het project kent aansluiting op het KIA-programma: Landbouw, water en voedsel.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Time-travelling Milkman B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).[Aanvrager/Partner] onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke vetdruppeltjes uit planten voor duurzame, romige en smakelijke zuivelalternatieven. | Mkb-innovati... | € 19.920 | 2020 | Details |
Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalteStudio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Haalbaarheidsstudie OleocreamTTM onderzoekt de technische en financiële haalbaarheid van een plantaardige Oleocream op basis van natuurlijke vetdruppels uit zonnebloempitten met een neutraal smaakprofiel. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddelDit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten. | Mkb-innovati... | € 16.932 | 2022 | Details |
Eiwitrijke veganistische kaasWatson ontwikkelt een eiwitrijke veganistische kaas met een hogere kwaliteit dan bestaande opties in een haalbaarheidsproject. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).
[Aanvrager/Partner] onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke vetdruppeltjes uit planten voor duurzame, romige en smakelijke zuivelalternatieven.
Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte
Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.
Haalbaarheidsstudie Oleocream
TTM onderzoekt de technische en financiële haalbaarheid van een plantaardige Oleocream op basis van natuurlijke vetdruppels uit zonnebloempitten met een neutraal smaakprofiel.
Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddel
Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten.
Eiwitrijke veganistische kaas
Watson ontwikkelt een eiwitrijke veganistische kaas met een hogere kwaliteit dan bestaande opties in een haalbaarheidsproject.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Plant-based gefermenteerde boterWillicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden. | Mkb-innovati... | € 119.595 | 2021 | Details |
Ontwikkelen van stabiele watergedragen emulsies en dispersies o.b.v. plantaardige grondstoffen, waaronder vetten, wassen en emulgatoren.Allinova en Schmits ontwikkelen samen een grootschalig proces voor stabiele watergedragen emulsies en dispersies op basis van plantaardige grondstoffen als alternatief voor fossiele wassen. | Mkb-innovati... | € 176.388 | 2020 | Details |
Plant-based gefermenteerde boter
Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.
Ontwikkelen van stabiele watergedragen emulsies en dispersies o.b.v. plantaardige grondstoffen, waaronder vetten, wassen en emulgatoren.
Allinova en Schmits ontwikkelen samen een grootschalig proces voor stabiele watergedragen emulsies en dispersies op basis van plantaardige grondstoffen als alternatief voor fossiele wassen.