Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredient

Upstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen.

Subsidie
€ 20.000
2023

Projectdetails

Inleiding

Upstream Foods ontwikkelt voedselproducten op basis van celkweek en beoogt een smaakingrediënt te produceren.

Projectomschrijving

Dit project omvat een:

  1. Marktverkenning
  2. Concurrentieanalyse

voor de markt van vissmaakvervangers voor plantaardige visalternatieven.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Upstream Foods B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Grootschalige productie van vissen kweekvet voor consumptie

Upstream Foods B.V. onderzoekt de economische en technische haalbaarheid van het ontwikkelen van kweekvet als nieuw ingrediënt voor smakelijker en gezonder visvervangers.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Plantaardig vis voor duurzame oceanen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Voedselingrediënten op basis van gefermenteerd zeewier

Onderzoek naar de haalbaarheid van vleesproducten met gefermenteerd zeewier als additief, gericht op het verzamelen van informatie voor een go/no go beslissing en commerciële ontwikkeling.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van alternatieve eiwitten uit microalgen ter bevordering van de gezondheid en het immuunsysteem

FUL Foods wil zijn afvalstroom van microalgen valoriseren tot een alternatieve eiwitbron door middel van upcycling en proteïne-extractie, ter bevordering van de circulaire economie en eiwittransitie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

High-end, eiwitrijk product op basis van algen die worden geproduceerd door middel van de opslag van C02-reststromen.

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van grootschalige algenproductie voor gezonde voedingsmiddelen, met als doel een gedetailleerd procesontwerp en optimalisatie van het businessmodel.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Reinventing Seafood, without the catch

Dit project ontwikkelt een nieuwe zalmvervanger die de smaak van gekweekte vetcellen en een gelaagde filamentstructuur combineert om te voldoen aan smaak- en textuureisen.

€ 190.580
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

€ 348.180