BiteBewust

Het project ontwikkelt een duurzaam voedselsysteemmodel dat consumenten inzicht biedt in de milieu-impact van voedselkeuzes, met focus op hergebruik en sociale rechtvaardigheid.

Subsidie
€ 20.000
2023

Projectdetails

Inleiding

Het doel van dit project is om een nieuw model te creëren voor het voedselsysteem dat duurzaam omgaat met natuurlijke hulpbronnen, voedselverliezen en verspilling vermijdt, primair verbouwt voor menselijke consumptie en reststromen vermijdt en/of hergebruikt.

Doelstellingen

Het doel is om consumenten inzicht te geven in de impact van hun voedselkeuzes op het milieu en sociale rechtvaardigheid en hen te voorzien van informatie om weloverwogen keuzes te maken. Het project kan bijdragen aan een meer duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem.

Onderzoeksvragen

Just Meat wil de technische haalbaarheid van het model onderzoeken, inclusief:

  1. Het in kaart brengen van de sociale en economische impact.
  2. Het onderzoeken van de marktvraag.
  3. Het identificeren van mogelijke samenwerkingspartners.
  4. Onderzoek naar de haalbaarheid van het traceren van vlees.
  5. Het inzichtelijk maken van de impact op het milieu en de afval/reststromen.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Aanvrager geen rechtspersoonpenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

CO2 Impact monitoring model

De Streekboer onderzoekt hoe transportdata kan worden gebruikt om de CO2-voetafdruk van lokaal geproduceerd voedsel te meten en de logistiek te optimaliseren voor een duurzamer voedselsysteem.

€ 20.000
Mkb-innovati...

TheVeganHut Supply Chain Traceability

Het project onderzoekt de technische haalbaarheid van een online platform dat voedselzekerheid, duurzaamheid, eerlijke handel en dierenwelzijn verbetert door transparantie in de toeleveringsketen te waarborgen via blockchain en AI.

€ 20.000
Mkb-innovati...

‘Ontwikkeling analysetool duurzame kringloopakkerbouw zonder opbrengstverlies’

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een analysetool die de interactie tussen duurzame landbouwmaatregelen optimaliseert voor betere bodemgezondheid en biodiversiteit zonder opbrengstverlies.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Duurzaam kweekvlees op boerderijschaal

RESPECTfarms onderzoekt de haalbaarheid van duurzame kweekvleesproductie op boerderijschaal om een klimaatneutraal voedselsysteem te ontwikkelen en lokale boeren te ondersteunen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Onderzoek ontwikkeling mannelijk vlees producten Verhoeff Foods

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het verduurzamen van retailproducten met mannelijk vlees van rund en kip om dieren- en voedselverspilling tegen te gaan.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
Mkb-innovati...

Smart Food Waste Prevention

Het project richt zich op het verminderen van voedselverspilling van groente en fruit door slimme technologie en AI te gebruiken voor kwaliteitsanalyse en optimalisatie van de toeleveringsketen.

€ 190.400
Mkb-innovati...

BITE: Blockchain Interoperability for Hospitality

Het project ontwikkelt BITE, een blockchainoplossing voor de horeca die volledige transparantie en traceerbaarheid van gerechten naar consumenten waarborgt.

€ 199.850