De Smart-Cooler
HealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden.
Projectdetails
Inleiding
The HealthyFeeling Company B.V. is gevestigd in Tilburg en opgericht door Jan-Willem van Kempen en Sandra van Nunen. Het bedrijf is ontstaan vanuit hun passie voor lekker en gezond eten en vanuit de frustratie dat dit vaak niet beschikbaar is.
Doelstellingen
Om deze reden wil HealthyFeeling gezond en plantaardig eten toegankelijker maken en tegelijkertijd een positieve impact maken op de medemens, dierenwelzijn en de planeet.
- Door de nieuwste technologische ontwikkelingen te volgen in de markt en hierop in te spelen, wil HealthyFeeling de marktleider worden binnen foodservices.
- Het bedrijf biedt 24/7 dagverse plantaardige maaltijden aan.
Probleemstelling
Het bedrijf is opgericht om een oplossing te ontwikkelen voor het feit dat consumenten vaak (on)bewust kiezen voor ongezond eten, omdat dit snel voorhanden is.
- De toegang tot gezond eten en drinken moet vergroot en vergemakkelijkt worden.
- We eten namelijk nog altijd teveel vlees, vis en zuivel, wat een te grote impact heeft op het klimaat.
Projectomschrijving
Met dit onderhavige project wil HealthyFeeling dan ook de economische en technische mogelijkheden onderzoeken van een onbemande keuken (Smart-Cooler) die volledig digitaal ontsloten kan worden door de consument via een mobiele applicatie.
Toegankelijkheid en Duurzaamheid
Hierdoor heeft de consument 24/7 toegang tot gezond en plantaardig eten en drinken. Daarnaast is de Smart-Cooler zero-waste, om zodoende eten en drinken op een duurzame manier aan te kunnen bieden.
Haalbaarheidsonderzoek
Dit haalbaarheidsonderzoek is voor HealthyFeeling van groot belang om vast te kunnen stellen of het haalbaar is een Smart-Cooler te ontwikkelen welke voldoet aan het zero-waste principe en welke volledig onbemand ingezet kan worden.
Technische en Financiële Knelpunten
Een zowel technisch als financieel knelpunt is of de keukens volledig onbemand bediend kunnen worden in combinatie met verschil in vraag naar producten.
Verwachte Resultaten
Dit haalbaarheidsproject zal leiden tot een go/no go beslissing voor het vervolgproject om de Smart Cooler daadwerkelijk te ontwikkelen.
Bijdrage aan Doelstellingen
Door een haalbaarheidsstudie te doen naar de ontwikkeling van een onbemande keuken die gezond voedsel aanbiedt op een duurzame manier, draagt HealthyFeeling bij aan de doelstellingen binnen de KIA “Landbouw, Water en Voedsel” en specifiek op het thema “gewaardeerd, gezond en veilig voedsel”.
Hiermee sluit HealthyFeeling dus naadloos aan op de ambities uit het MIT-programma.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Totale projectbegroting | € 54.800 |
Tijdlijn
Startdatum | 15-4-2022 |
Einddatum | 31-3-2023 |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- The HealthyFeeling Company B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Healthy Fridge 2.0Het project onderzoekt de haalbaarheid van een slimme RFID-koelkast voor het aanbieden van gezonde, verse maaltijden op basis van vraagvoorspelling. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Haalbaarheidsstudie naar Veggihapjes voor kinderen van 1,5 tot 5 jaarWholy Greens onderzoekt de haalbaarheid van een aantrekkelijk en gezond voedingsconcept voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar om hun groenteconsumptie te stimuleren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
DryGoodnessHet project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen. | Mkb-innovati... | € 19.876 | 2021 | Details |
Haalbaarheidsproject 24/7 zelfvoorzienende koelcelTijms ontwikkelt een mobiele koelcel met zonne-energie en warmte-uitwisseling om voedingsmiddelen en medicijnen veilig te koelen, zowel bij evenementen als in afgelegen gebieden en tijdens noodsituaties. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Haalbaarheid ambient stabiele maaltijden met versbelevingHet project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van 180 dagen stabiele maaltijden met versbeleving op kamertemperatuur. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Healthy Fridge 2.0
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een slimme RFID-koelkast voor het aanbieden van gezonde, verse maaltijden op basis van vraagvoorspelling.
Haalbaarheidsstudie naar Veggihapjes voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar
Wholy Greens onderzoekt de haalbaarheid van een aantrekkelijk en gezond voedingsconcept voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar om hun groenteconsumptie te stimuleren.
DryGoodness
Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.
Haalbaarheidsproject 24/7 zelfvoorzienende koelcel
Tijms ontwikkelt een mobiele koelcel met zonne-energie en warmte-uitwisseling om voedingsmiddelen en medicijnen veilig te koelen, zowel bij evenementen als in afgelegen gebieden en tijdens noodsituaties.
Haalbaarheid ambient stabiele maaltijden met versbeleving
Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van 180 dagen stabiele maaltijden met versbeleving op kamertemperatuur.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Smart-Cooler 2.0 incl. Smart-Restocking System (3S)HealthyFeeling ontwikkelt de Smart-Cooler 2.0 om hotels 24/7 toegang te bieden tot gezond en lokaal eten en drinken. | Mkb-innovati... | € 212.044 | 2023 | Details |
Save CoolHet SAVE COOL project ontwikkelt een duurzame koelwaterbehandeling door innovatieve technologieën te combineren, met als doel water- en chemicaliënverspilling te verminderen en de markt te betreden. | Mkb-innovati... | € 158.830 | 2020 | Details |
Één rotte appel in de mand… technologie voor duurzame fruitopslag in controlled-atmosphere bewaringHet project ontwikkelt StoreSafe, een sensorsysteem dat voedselverspilling in CA-bewaring van fruit vermindert en duurzaamheid bevordert. | Mkb-innovati... | € 200.000 | 2022 | Details |
Gepersonaliseerd voedsel voor jong en oudHet project biedt gepersonaliseerde, gezonde maaltijden in een box, afgestemd op klantprofielen en geautomatiseerde productieprocessen. | 1.1 - RSO1.1... | € 596.479 | 2023 | Details |
Valorisatie van een mobiele, autonome, energie neutrale koelcelHet project ontwikkelt een innovatieve, autonome en energie-neutrale mobiele koelcel voor operationele validatie en demonstratie. | 2.2 - Hernie... | € 200.000 | 2022 | Details |
Smart-Cooler 2.0 incl. Smart-Restocking System (3S)
HealthyFeeling ontwikkelt de Smart-Cooler 2.0 om hotels 24/7 toegang te bieden tot gezond en lokaal eten en drinken.
Save Cool
Het SAVE COOL project ontwikkelt een duurzame koelwaterbehandeling door innovatieve technologieën te combineren, met als doel water- en chemicaliënverspilling te verminderen en de markt te betreden.
Één rotte appel in de mand… technologie voor duurzame fruitopslag in controlled-atmosphere bewaring
Het project ontwikkelt StoreSafe, een sensorsysteem dat voedselverspilling in CA-bewaring van fruit vermindert en duurzaamheid bevordert.
Gepersonaliseerd voedsel voor jong en oud
Het project biedt gepersonaliseerde, gezonde maaltijden in een box, afgestemd op klantprofielen en geautomatiseerde productieprocessen.
Valorisatie van een mobiele, autonome, energie neutrale koelcel
Het project ontwikkelt een innovatieve, autonome en energie-neutrale mobiele koelcel voor operationele validatie en demonstratie.