Valorisatie hoogwaardige aminozuren uit reststromen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het valoriseren van tyrosine en leucine uit soja-afval, met als doel een circulair, plantaardig product voor de voedingsindustrie te ontwikkelen.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Het in kaart brengen van de technische en economische haalbaarheid van de voorgenomen ontwikkeling van tyrosine en leucine valorisatie uit verschillende soja gerelateerde voedselreststromen met een afvalreductie van 5-20% op droge stof.

Doel van de studie

Op basis van deze haalbaarheidsstudie zal experimentele ontwikkeling tot een prototype extractieproces leiden en mogelijk toepassing van de aminozuren in humane levensmiddelen.

Kenmerken van het product

  • Het uiteindelijke circulaire product is 'plant-based' en daarom toepasbaar in vegan producten.
  • Het wordt Europees geproduceerd, wat resulteert in leverzekerheid.
  • Dit leidt tot een kostenreductie van afvalverwerking voor de ondernemer.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Greencovery B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Waardevol eiwit uit stikstofreststromen

Dit project onderzoekt de productie van eiwit uit stikstofreststromen van de veehouderij en voedingsindustrie, met als doel een demo-faciliteit in Noord-Limburg voor duurzame kringlooplandbouw.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Verrijking essentiële aminozuren uit agrarische reststromen

Sanovations BV onderzoekt de haalbaarheid van een innovatieve technologie voor het winnen van essentiële aminozuren uit agrarische reststromen om de milieubelasting van diervoeders te verminderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheid en marktpotentieel van eiwitten uit microbiële reststromen voor veganistische toepassingen

Het project onderzoekt de voedseltoepassingen van microbiële eiwitten om een businessplan voor diervrije voedingsemulgatoren te ontwikkelen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technische en Economische haalbaarheid van Mycelium voorkweek in de productie van Mycoproteïnes op reststromen.

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een voorkweekproces om de fermentatieduur van mycoproteïnes uit reststromen met 30% te verkorten, gericht op de vlees- en visvervangende industrie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheid Multi-purpose-eiwit-processing-plant

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame eiwitverwerkingsfabriek voor plantaardige grondstoffen, gericht op het produceren van hoogwaardige eiwitingrediënten met minimale impact.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

Mechanische scheiding van eiwitten uit peulvruchten.

TOP en JFPT ontwikkelen een pilotinstallatie om eiwit uit peulvruchten te winnen, gebaseerd op een energiezuinige scheidingstechnologie voor een beter marktpotentieel.

€ 199.500
1.1 - Het ve...

De ontwikkeling van Nederlands Eerste Circulaire Vleesvervanger (NECV)

Het project ontwikkelt een circulaire vleesvervanger uit lokale reststromen, gericht op duurzaamheid en voedingswaarde.

€ 560.032
Mkb-innovati...

Hoogwaardige commerciële ingrediënten uit gras

Grassa BV ontwikkelt een innovatief bioraffinageproces om eiwitten uit gras te winnen voor duurzame diervoeding en vermindering van soja-import.

€ 278.040