Quinoa Binding Solutions
Het Quinoa Binding Solutions project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke bindingsoplossingen op basis van quinoa voor plantaardige vlees- en visvervangers.
Projectdetails
Inleiding
Het Quinoa Binding Solutions project beoogt een haalbaarheidsstudie uit te voeren om te achterhalen of het technologisch en economisch haalbaar is om op basis van quinoa clear & clean label bindingsoplossingen te ontwikkelen.
Doel van het project
Deze bindingsoplossingen kunnen gebruikt worden door voedingsproducenten om op een natuurlijke manier binding en textuur toe te voegen aan plantaardige vlees- en visvervangers.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Greenfood50 B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Haalbaarheidsstudie duurzame wijze boekbindingHet project onderzoekt een automatische boekbindmethode die het energieverbruik met 80% vermindert en milieuvriendelijke lijmproducten gebruikt. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van biobased materiOrineo onderzoekt de haalbaarheid van 100% biobased bindmiddelen ter vervanging van fossiele opties voor kledingafval en elastomeren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediëntHet project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Voedselingrediënten op basis van gefermenteerd zeewierOnderzoek naar de haalbaarheid van vleesproducten met gefermenteerd zeewier als additief, gericht op het verzamelen van informatie voor een go/no go beslissing en commerciële ontwikkeling. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek plantaardige kwark op basis van Fava boonVeagons onderzoekt de haalbaarheid en schaalbaarheid van een plantaardig kwarkalternatief op basis van fava-eiwit, gericht op atleten en bewuste consumenten. | Mkb-innovati... | € 17.902 | 2022 | Details |
Haalbaarheidsstudie duurzame wijze boekbinding
Het project onderzoekt een automatische boekbindmethode die het energieverbruik met 80% vermindert en milieuvriendelijke lijmproducten gebruikt.
Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van biobased materi
Orineo onderzoekt de haalbaarheid van 100% biobased bindmiddelen ter vervanging van fossiele opties voor kledingafval en elastomeren.
Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediënt
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel.
Voedselingrediënten op basis van gefermenteerd zeewier
Onderzoek naar de haalbaarheid van vleesproducten met gefermenteerd zeewier als additief, gericht op het verzamelen van informatie voor een go/no go beslissing en commerciële ontwikkeling.
Haalbaarheidsonderzoek plantaardige kwark op basis van Fava boon
Veagons onderzoekt de haalbaarheid en schaalbaarheid van een plantaardig kwarkalternatief op basis van fava-eiwit, gericht op atleten en bewuste consumenten.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Een Nederlandse keten voor quinoaHet project richt zich op het ontwikkelen van een duurzame, lokale verwerkingsketen voor quinoa in Nederland, met als doel de groeiende vraag naar dit superfood te vervullen. | Mkb-innovati... | € 200.000 | 2015 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Reinventing sustainable and juicy meat alternativesDit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen. | Mkb-innovati... | € 193.595 | 2023 | Details |
The BURGER ProjectMaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie. | Mkb-innovati... | € 184.034 | 2023 | Details |
HYGIËNISCHE VULLEROntwikkeling en testing van een betaalbare, hygiënische afvulunit voor vloeistoffen met verlengde houdbaarheid, gericht op het verbeteren van voedselveiligheid en vermindering van verspilling. | Mkb-innovati... | € 174.475 | 2017 | Details |
Een Nederlandse keten voor quinoa
Het project richt zich op het ontwikkelen van een duurzame, lokale verwerkingsketen voor quinoa in Nederland, met als doel de groeiende vraag naar dit superfood te vervullen.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
Reinventing sustainable and juicy meat alternatives
Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.
The BURGER Project
MaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie.
HYGIËNISCHE VULLER
Ontwikkeling en testing van een betaalbare, hygiënische afvulunit voor vloeistoffen met verlengde houdbaarheid, gericht op het verbeteren van voedselveiligheid en vermindering van verspilling.