Quinoa Binding Solutions

Het Quinoa Binding Solutions project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke bindingsoplossingen op basis van quinoa voor plantaardige vlees- en visvervangers.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Het Quinoa Binding Solutions project beoogt een haalbaarheidsstudie uit te voeren om te achterhalen of het technologisch en economisch haalbaar is om op basis van quinoa clear & clean label bindingsoplossingen te ontwikkelen.

Doel van het project

Deze bindingsoplossingen kunnen gebruikt worden door voedingsproducenten om op een natuurlijke manier binding en textuur toe te voegen aan plantaardige vlees- en visvervangers.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Greenfood50 B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie duurzame wijze boekbinding

Het project onderzoekt een automatische boekbindmethode die het energieverbruik met 80% vermindert en milieuvriendelijke lijmproducten gebruikt.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van biobased materi

Orineo onderzoekt de haalbaarheid van 100% biobased bindmiddelen ter vervanging van fossiele opties voor kledingafval en elastomeren.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediënt

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Voedselingrediënten op basis van gefermenteerd zeewier

Onderzoek naar de haalbaarheid van vleesproducten met gefermenteerd zeewier als additief, gericht op het verzamelen van informatie voor een go/no go beslissing en commerciële ontwikkeling.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek plantaardige kwark op basis van Fava boon

Veagons onderzoekt de haalbaarheid en schaalbaarheid van een plantaardig kwarkalternatief op basis van fava-eiwit, gericht op atleten en bewuste consumenten.

€ 17.902

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Een Nederlandse keten voor quinoa

Het project richt zich op het ontwikkelen van een duurzame, lokale verwerkingsketen voor quinoa in Nederland, met als doel de groeiende vraag naar dit superfood te vervullen.

€ 200.000
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

The BURGER Project

MaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie.

€ 184.034
Mkb-innovati...

HYGIËNISCHE VULLER

Ontwikkeling en testing van een betaalbare, hygiënische afvulunit voor vloeistoffen met verlengde houdbaarheid, gericht op het verbeteren van voedselveiligheid en vermindering van verspilling.

€ 174.475