Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.
ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren.
Projectdetails
Inleiding
In dit project onderzoekt ROW B.V. de haalbaarheid van de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces voor duurzame proteïne bars op basis van insecten.
Probleemstelling
Omdat het ontwikkelen van deze innovatieve en duurzame proteïne bars op basis van insecten zowel technisch als financieel risicovol is, voert ROW B.V. eerst een haalbaarheidsonderzoek uit.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- ROW B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Sea-Food producten van insecten eiwittenHet project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
InsectenkaasDeze haalbaarheidsstudie onderzoekt de mogelijkheden van het fermentatieproces van insecten voor de ontwikkeling van nieuwe gefermenteerde producten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van een innovatief nieuwHet project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van grootschalige productie van een 100% natuurlijk biocomposiet uit lokale biomassa voor een circulaire bouwsector. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een sport shake op basis van meelwormen.Onderzoek naar de ontwikkeling van een onzichtbare sportshake op basis van meelwormen voor menselijke consumptie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Ontwikkeling van insecten zuivelHet project onderzoekt de ontwikkeling van houdbare en smakelijke insectenmelk, inclusief het benutten van reststromen, en stelt een businesscase op voor productvalidatie en economische haalbaarheid. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Sea-Food producten van insecten eiwitten
Het project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa.
Insectenkaas
Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de mogelijkheden van het fermentatieproces van insecten voor de ontwikkeling van nieuwe gefermenteerde producten.
Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van een innovatief nieuw
Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van grootschalige productie van een 100% natuurlijk biocomposiet uit lokale biomassa voor een circulaire bouwsector.
Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een sport shake op basis van meelwormen.
Onderzoek naar de ontwikkeling van een onzichtbare sportshake op basis van meelwormen voor menselijke consumptie.
Ontwikkeling van insecten zuivel
Het project onderzoekt de ontwikkeling van houdbare en smakelijke insectenmelk, inclusief het benutten van reststromen, en stelt een businesscase op voor productvalidatie en economische haalbaarheid.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Fieldlab: Insect Protein Production Expertise Center (IPPEC)Het project richt zich op het verbeteren van insectenkweek in Zuid-Nederland via een fieldlab en samenwerking met diverse stakeholders. | 1.1 - Het ve... | € 770.724 | 2024 | Details |
R&D de Hollandse grasshopper, dat is een echte topper!JOY Bugs en Burgs Foods ontwikkelen een lokale circulaire productieketen voor sprinkhanen als duurzame vleesvervanger, gericht op het voldoen aan de vraag naar hoogwaardige eiwitten in Zuid-Holland tegen 2036. | Mkb-innovati... | € 197.438 | 2018 | Details |
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwitDalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid. | Mkb-innovati... | € 113.663 | 2018 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Fieldlab: Insect Protein Production Expertise Center (IPPEC)
Het project richt zich op het verbeteren van insectenkweek in Zuid-Nederland via een fieldlab en samenwerking met diverse stakeholders.
R&D de Hollandse grasshopper, dat is een echte topper!
JOY Bugs en Burgs Foods ontwikkelen een lokale circulaire productieketen voor sprinkhanen als duurzame vleesvervanger, gericht op het voldoen aan de vraag naar hoogwaardige eiwitten in Zuid-Holland tegen 2036.
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit
Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.