Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.

ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

In dit project onderzoekt ROW B.V. de haalbaarheid van de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces voor duurzame proteïne bars op basis van insecten.

Probleemstelling

Omdat het ontwikkelen van deze innovatieve en duurzame proteïne bars op basis van insecten zowel technisch als financieel risicovol is, voert ROW B.V. eerst een haalbaarheidsonderzoek uit.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • ROW B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Sea-Food producten van insecten eiwitten

Het project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Insectenkaas

Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de mogelijkheden van het fermentatieproces van insecten voor de ontwikkeling van nieuwe gefermenteerde producten.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van een innovatief nieuw

Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van grootschalige productie van een 100% natuurlijk biocomposiet uit lokale biomassa voor een circulaire bouwsector.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een sport shake op basis van meelwormen.

Onderzoek naar de ontwikkeling van een onzichtbare sportshake op basis van meelwormen voor menselijke consumptie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Ontwikkeling van insecten zuivel

Het project onderzoekt de ontwikkeling van houdbare en smakelijke insectenmelk, inclusief het benutten van reststromen, en stelt een businesscase op voor productvalidatie en economische haalbaarheid.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

1.1 - Het ve...

Fieldlab: Insect Protein Production Expertise Center (IPPEC)

Het project richt zich op het verbeteren van insectenkweek in Zuid-Nederland via een fieldlab en samenwerking met diverse stakeholders.

€ 770.724
Mkb-innovati...

R&D de Hollandse grasshopper, dat is een echte topper!

JOY Bugs en Burgs Foods ontwikkelen een lokale circulaire productieketen voor sprinkhanen als duurzame vleesvervanger, gericht op het voldoen aan de vraag naar hoogwaardige eiwitten in Zuid-Holland tegen 2036.

€ 197.438
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

€ 348.180
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098