KAAZ: Een Kaas Alternatief, Ambachtelijk en Zuiver gemaakt
Het project ontwikkelt een innovatief plantaardig kaasalternatief dat duurzaamheid en ambachtelijkheid combineert voor de markt.
Projectdetails
Inleiding
Het project KAAZ (een Kaas Alternatief, Ambachtelijk en Zuiver gemaakt) heeft tot doel een innovatief plantaardig kaasalternatief te ontwikkelen en op de markt te brengen.
Samenwerking
Door een samenwerking tussen Studio Fava, Bamboo Brands en de HAS green academy, wordt gestreefd naar het creëren van een product dat de smaak, textuur en voedingswaarde van traditionele kaas benadert. Dit gebeurt op basis van duurzame, lokale en plantaardige ingrediënten, en met gebruik van ambachtelijke verwerkingsmethodieken.
Doelstellingen
Het project richt zich op het overbruggen van de kloof tussen de groeiende vraag naar zuivelvrije en milieuvriendelijke alternatieven en het huidige aanbod van plantaardige kaas.
Bijdragen aan Duurzaamheid
Het project draagt bij aan de ontwikkeling van duurzame voedselinnovaties, het stimuleren van gezondere voedingspatronen en het verminderen van de milieu-impact van de voedselproductie.
Economische Kansen
Bovendien biedt het project kansen voor versterking van de economische positie van Zuid-Nederland als toonaangevende hub voor voedseltechnologie en innovatie.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 297.566 |
Totale projectbegroting | € 1.148.202 |
Tijdlijn
Startdatum | 15-4-2024 |
Einddatum | 1-12-2026 |
Subsidiejaar | 2024 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Studio Fava B.V.penvoerder
- Bamboo Brands B.V.
- Stichting HAS Opleidingen
Land(en)
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalteStudio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Eiwitrijke veganistische kaasWatson ontwikkelt een eiwitrijke veganistische kaas met een hogere kwaliteit dan bestaande opties in een haalbaarheidsproject. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediëntHet project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
De ontwikkeling van allergeenvrije, vegetarische/veganistische aroma's voor de vegetarische marktFromatech ontwikkelt allergeenvrije, vegetarische aroma's om de smaakbeleving van vleesvervangers te verbeteren en de plantaardige eiwittransitie te ondersteunen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte
Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.
Eiwitrijke veganistische kaas
Watson ontwikkelt een eiwitrijke veganistische kaas met een hogere kwaliteit dan bestaande opties in een haalbaarheidsproject.
Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediënt
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
De ontwikkeling van allergeenvrije, vegetarische/veganistische aroma's voor de vegetarische markt
Fromatech ontwikkelt allergeenvrije, vegetarische aroma's om de smaakbeleving van vleesvervangers te verbeteren en de plantaardige eiwittransitie te ondersteunen.