Nieuwe generatie kneedgereedschap
Dit project ontwikkelt kostenefficiënt continu kneedgereedschap voor diverse industrieën met vergelijkbare prestaties als huidige machines.
Projectdetails
Inleiding
In dit project ontwikkelen Sobatech, VG-Willems en Schouten Engineering, drie partners uit Zuid-Nederland, gezamenlijk een nieuwe generatie continu kneedgereedschap voor toepassing in verschillende industrieën, zoals de voeding-, farma- en cosmetica-industrie.
Doel van het Project
De opzet is dat deze nieuwe generatie gereedschappen gemaakt kan worden tegen een kostprijs die veel lager ligt dan die van de huidige machines, zoals extruders.
Verwachte Resultaten
Daarnaast wordt gestreefd naar een vergelijkbare capaciteit en performance als de bestaande oplossingen.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 117.716 |
Totale projectbegroting | € 336.330 |
Tijdlijn
Startdatum | 1-10-2020 |
Einddatum | 30-9-2022 |
Subsidiejaar | 2020 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Sobatech Services B.V.penvoerder
- A. Schouten Holding B.V.
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereidingHet project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven. | Mkb-innovati... | € 200.000 | 2018 | Details |
RobotdecoratorKV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie. | Mkb-innovati... | € 145.600 | 2018 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
Smart BakeHet Smart Bake project ontwikkelt een technologie voor vraaggestuurde, industriële decoratie van bakkerijproducten met eetbare printbare substanties en een gespecialiseerde foodrinter. | Mkb-innovati... | € 214.564 | 2020 | Details |
High Speed Robot DividerHet project ontwikkelt een flexibele en efficiënte robotoplossing voor interne producthandling in de voedingsmiddelen- en medicijnenindustrie om de druk op logistiek en omsteltijden te verlagen. | Mkb-innovati... | € 161.350 | 2023 | Details |
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding
Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.
Robotdecorator
KV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie.
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
Smart Bake
Het Smart Bake project ontwikkelt een technologie voor vraaggestuurde, industriële decoratie van bakkerijproducten met eetbare printbare substanties en een gespecialiseerde foodrinter.
High Speed Robot Divider
Het project ontwikkelt een flexibele en efficiënte robotoplossing voor interne producthandling in de voedingsmiddelen- en medicijnenindustrie om de druk op logistiek en omsteltijden te verlagen.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Multi-inzetbare continu knederSobatech onderzoekt de haalbaarheid van een multi-inzetbare continu kneder voor industriële bakkers om variabele recepten efficiënt te verwerken. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2024 | Details |
Energiezuinige diervoederproductieSobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Pasteuriseren van cellulosemengsels met UV-CSobatech onderzoekt de haalbaarheid van UV-C pasteurisatie voor zalfachtige producten om de cosmetische en farmaceutische markt te betreden. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Haalbaarheid van Next Generation Combi-IV LangmakerHet project richt zich op de ontwikkeling van een innovatieve, hygiënische Combi-IV langmaker met lagere kosten en duurzame oplossingen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Volautomatisch deegverwerking-systeem o.b.v. deegslot-detectieWP Haton ontwikkelt een volautomatisch deegverwerkingssysteem om kwaliteitsverlies bij industriële bakkerijen te minimaliseren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Multi-inzetbare continu kneder
Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een multi-inzetbare continu kneder voor industriële bakkers om variabele recepten efficiënt te verwerken.
Energiezuinige diervoederproductie
Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie.
Pasteuriseren van cellulosemengsels met UV-C
Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van UV-C pasteurisatie voor zalfachtige producten om de cosmetische en farmaceutische markt te betreden.
Haalbaarheid van Next Generation Combi-IV Langmaker
Het project richt zich op de ontwikkeling van een innovatieve, hygiënische Combi-IV langmaker met lagere kosten en duurzame oplossingen.
Volautomatisch deegverwerking-systeem o.b.v. deegslot-detectie
WP Haton ontwikkelt een volautomatisch deegverwerkingssysteem om kwaliteitsverlies bij industriële bakkerijen te minimaliseren.