Foodsafe Coffee Based Materiaal
Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van een biobased koffiekopje uit koffiedik, gericht op duurzaamheid en wereldwijde foodsafe certificering.
Projectdetails
Inleiding
Door de druk uit het socio-technische landschap, in de vorm van de Sustainable Development Goals van de VN, de klimaatdoelstellingen van de EU en regelgeving zoals de Europese Single-use plastic (SUP) richtlijn, wordt het socio-technische regime gedwongen tot het verduurzamen van de bedrijfsactiviteiten.
Projectdoel
Coffee Based vult de vraag naar duurzame producten in door koffiedik te verwerken tot koffiegranulaat. CoffeeBased ziet nu de noodzaak om het productieproces voor een nieuwe foodsafe compound op basis van koffiedik te ontwikkelen die past binnen de wereldwijde kaders van de certificeringsbureaus.
Onderzoeksvraag
In onderhavige studie wordt de haalbaarheid onderzocht van de ontwikkeling van drie mogelijke oplossingsrichtingen om een biobased koffiekopje op de markt te brengen, wat wereldwijd als foodsafe kan worden gecertificeerd.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Coffee Based B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
De KoffieSafe, duurzame verwerking en conservering van waardevolle inhoudsstoffenBakkie Koffie B.V. onderzoekt met ASQA Subsidies B.V. een innovatieve methode voor het inzamelen en conserveren van koffiedik om waardevolle stoffen te behouden en de circulaire economie te bevorderen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
CaffeInk: haalbaarheid marktonderzoek circulair koffiedikHet project richt zich op het ontwikkelen van een bioraffinaderij voor het verwerken van koffiedik tot biobased inkt en olie, met als doel een circulaire oplossing voor deze afvalstroom te bieden. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Caffe IncCaffe Inc. onderzoekt de haalbaarheid van het terugwinnen en valoriseren van koffie-olie uit koffiedik om een succesvolle marktintroductie en circulaire verwerking te realiseren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Plaatmateriaal van Koffie drab of Textiel voor circulaire afvalbak en bouwindustrieCircular Bins ontwikkelt een circulaire afvalbak van textiel en koffie.drap om herbruikbare grondstoffen te benutten en kosten te verlagen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Medicinale paddenstoelenkoffie in een duurzame cupMyCoffin BV wil een duurzaam merk van Mushroom coffee en composteerbare mycelium koffiecups ontwikkelen voor ouderen, met als doel de haalbaarheid en marktpotentie te beoordelen. | Mkb-innovati... | € 18.240 | 2023 | Details |
De KoffieSafe, duurzame verwerking en conservering van waardevolle inhoudsstoffen
Bakkie Koffie B.V. onderzoekt met ASQA Subsidies B.V. een innovatieve methode voor het inzamelen en conserveren van koffiedik om waardevolle stoffen te behouden en de circulaire economie te bevorderen.
CaffeInk: haalbaarheid marktonderzoek circulair koffiedik
Het project richt zich op het ontwikkelen van een bioraffinaderij voor het verwerken van koffiedik tot biobased inkt en olie, met als doel een circulaire oplossing voor deze afvalstroom te bieden.
Caffe Inc
Caffe Inc. onderzoekt de haalbaarheid van het terugwinnen en valoriseren van koffie-olie uit koffiedik om een succesvolle marktintroductie en circulaire verwerking te realiseren.
Plaatmateriaal van Koffie drab of Textiel voor circulaire afvalbak en bouwindustrie
Circular Bins ontwikkelt een circulaire afvalbak van textiel en koffie.drap om herbruikbare grondstoffen te benutten en kosten te verlagen.
Medicinale paddenstoelenkoffie in een duurzame cup
MyCoffin BV wil een duurzaam merk van Mushroom coffee en composteerbare mycelium koffiecups ontwikkelen voor ouderen, met als doel de haalbaarheid en marktpotentie te beoordelen.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Clean CupsHet project ontwikkelt composteerbare koffiecups van biopolymeren die voldoen aan kwaliteitsnormen en houdbaarheidseisen. | 1.1 - RSO1.1... | € 356.911 | 2023 | Details |
Circulaire koffiedik-hub Noord-HollandHet project ontwikkelt een circulaire oplossing voor koffiedik als hoogwaardige grondstof, met een efficiënte logistiek en droogproces, om marktinnovatie en duurzame toepassingen te stimuleren. | Mkb-innovati... | € 176.120 | 2020 | Details |
CARE-CoffeeCARE-Coffee ontwikkelt een bioraffinaderij om waardevolle stoffen uit koffiedik te extraheren, ter bevordering van de circulaire economie en vervanging van niet-hernieuwbare producten. | Mkb-innovati... | € 136.150 | 2018 | Details |
POWERCOL 2.0Het project ontwikkelt 100% biologisch afbreekbare disposables uit afvalresten om grondstoffengebruik en CO2-uitstoot te verminderen en de koffieketen circulair te maken. | Mkb-innovati... | € 71.647 | 2021 | Details |
So Bio!Het project SoBio! richt zich op het ontwikkelen van duurzame, biobased verpakkingen voor de cateringindustrie om plastic afval te verminderen en recycling te bevorderen. | Mkb-innovati... | € 186.991 | 2021 | Details |
Clean Cups
Het project ontwikkelt composteerbare koffiecups van biopolymeren die voldoen aan kwaliteitsnormen en houdbaarheidseisen.
Circulaire koffiedik-hub Noord-Holland
Het project ontwikkelt een circulaire oplossing voor koffiedik als hoogwaardige grondstof, met een efficiënte logistiek en droogproces, om marktinnovatie en duurzame toepassingen te stimuleren.
CARE-Coffee
CARE-Coffee ontwikkelt een bioraffinaderij om waardevolle stoffen uit koffiedik te extraheren, ter bevordering van de circulaire economie en vervanging van niet-hernieuwbare producten.
POWERCOL 2.0
Het project ontwikkelt 100% biologisch afbreekbare disposables uit afvalresten om grondstoffengebruik en CO2-uitstoot te verminderen en de koffieketen circulair te maken.
So Bio!
Het project SoBio! richt zich op het ontwikkelen van duurzame, biobased verpakkingen voor de cateringindustrie om plastic afval te verminderen en recycling te bevorderen.